•  

Prezbiopia

Prezbiopia

Prezbiopia este un fenomen natural asociat cu inaintarea in varsta, caracterizat prin faptul ca lentila ochiului - cristalinul - in mod normal moale si flexibila, devine tare si mai putin elastica.

 
Prezbiopia nu este o boala, este o parte normala si naturala a procesului de imbatranire, si are loc la aproape toata lumea in jurul varstei de 40 de ani.
 
Ce cauzeaza prezbiopia?
 
La oamenii tineri, cristalinul este moale si flexibil si isi modifica imediat forma pentru focalizare (prin procesul de acomodatie). Pe masura ce inaintam in varsta, cristalinul isi pierde elasticitatea. Acest lucru face ca ochii nostri sa nu se mai poata adapta la fel de rapid la schimbarile bruste de focalizare, de la distanta la obiectele apropiate. In final, ochii isi pierd abilitatea de a focaliza la distante diferite.
 
Care sunt simptomele?
 
Oamenii cu presbiopie cred adesea ca au inceput sa aiba hipermetropie; in timp ce ei pot citi semne de pe strada si pot privi filme confortabil, nu pot citi tiparituri mici, ca de ex. cartea de telefon, sau nu pot realiza munca de aproape, ca de ex. broderia. De fapt, in timp ce hipermetropia este cauzata de un ochi deformat, un ochi mai mic, prezbiopia este pur si simplu rezultatul faptului ca, cristalinul devine mai putin flexibil. Acest lucru face ca aceasta lentila sa nu mai poata focaliza la fel de bine lumina care patrunde in ochi de la obiectele de aproape, cauzand astfel vederea in ceata la distanta de citire.
 
Cum putem corecta prezbiopia?
 
Persoanele cu prezbiopie au mai multe optiuni:
- ochelarii progresivi;
- ochelarii bifocali;
- ochelarii de citit;
- lentilele de contact.

Material realizat cu sprijinul Optiplaza (https://www.optiplaza.ro/)

Postat in :

Boli ale organelor de simt

Data:

09-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza