•  

Corectarea miopiei

Corectarea miopiei

Miopia este o afectiune a ochiului care isi pierde capacitatea de a distinge clar obiectele aflate la distanta. Pacientul se incrunta si face eforturi pentru a clarifica imaginea suprasolicitandu-si astfel ochiul. Aceasta neclaritate este cauzata de deformarea globului ocular, care in mod normal este rotund. Modificarea aceasta determina focalizarea imaginii in fata retinei, in loc sa fie exact pe retina pentru o vedere perfecta. 

Miopia debuteaza adesea in copilarie, iar specialistii recomanda in prima faza ochelari. De cele mai multe ori un copil cu parinti miopi va mosteni aceasta problema, iar daca iti observi micutul ca citeste sau se uita la televizor prea de aproape sau se plange frecvent de dureri de cap, du-l la oftalmolog, caci va avea cu siguranta nevoie de ochelari.

Ochelarii moderni sunt usori, practici si pot fi considerati chiar un accesoriu cochet. Evident ca un purtator de ochelari va putea sa vorbeasca si despre dezavantajele acestora si despre dorinta de a scapa de ei. Alternativa moderna o reprezinta astazi lentilele de contact, care sunt foarte usor de utilizat si ofera chiar o claritate a vederii mai mare decat cea a ochelarilor. Ele prezinta intr-adevar risc de infectie, dar pot sa-ti schimbe si culoarea ochilor. Ca si in cazul ochelarilor este important ca medicul specialist sa-ti recomande exact dioptria potrivita.

Mai ales pentru persoanele cu miopie avansata, care necesita purtarea ochelarilor cu dioptrii mari, specialistii recomanda chirurgia corectoare, care este o tehnica relativ noua si cuprinde mai multe tehnici: terapia cu laser, implantarea unui inel cornean sau implantarea unor lentile intraoculare. Rezultatul este corectarea corneei si focalizarea luminii pe retina, ceea ce conduce la refacerea partiala sau chiar totala a vederii. Alegerea uneia dintre aceste variante se va face in functie de severitatea problemei, specificul pacientului, dar si de costuri.

Pentru conducatorii auto, sportivi, aviatori sau alte persoane a caror activitate necesita acuitate vizuala, corectarea miopiei prin interventie chirurgicala este necesara, insa aceasta este o alternativa moderna cu rezultate dintre cele mai bune, la care poate apela oricine vrea sa scape de grija ochelarilor sau a lentilelor de contact.

Postat in :

Boli ale organelor de simt

Data:

22-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza