•  

Tot ce trebuie sa stii despre detoxifiere

Tot ce trebuie sa stii despre detoxifiere

Detoxifierea era asociata initial persoanelor care voiau sa scape de o anumita dependenta. Cand vorbim de alimentatie, detox-ul are cumva aceeasi semnificatie, reprezentand o metoda de a elimina toxinele din corpul nostru.

 

O cura de detoxificare inseamna ca elimini toxine din sange, ficat, rinichi si intestine printr-o dieta stricta. Eliminarea acestor toxine are scopul de a purifica si de a ajuta corpul sa functioneze mai bine.

Detox-ul poate fi simplu descris ca o dieta bazata in mare parte pe lichide, cu scopul de a-ti curata corpul. 

 

Cura detox

 

Acest regim este destul de restrictiv: trebuie sa renunti la alimente considerate toxice pentru corpul tau. Deoarece este atat de restritiv, nutritionistii recomanda ca detox-ul sa nu fie urmat foarte mult timp. Detoxificarea de baza presupune trei zile in care consumi doar apa, urmate de 10 zile de dieta pe baza unui singur aliment. Poti astfel sa consumi un singur fruct la masa, iar in unele diete detox, este permis sa bei un pahar mare de suc de morcovi intre pranz si cina. Dupa ce urmezi planul de 13 zile, va urma tranzitia catre alimentatia normala, tranzitie pe parcursul careia este recomandat sa consumi doar alimente raw.

 

Unele recomandari pentru dietele detox sugereaza sa apelezi si la sauna sau la bai cu ierburi pentru eliminarea toxinelor din corpul nostru.

 

Alimente pentru detoxificare

 

Multe dintre alimentele pe care le consumam in mod regulat contin pesticide, mercur si alti aditivi. De evitat intr-o cura de detox: alcool, cofeina, tutun, medicamente, alimente procesate sau suplimente alimentare. Majoritatea curelor detox sustin ca este important sa consumi fructe organice, legume si bauturi naturale. Pentru ca nu poti consuma alimente procesate, opteaza pentru nuci si cereale. In plus, apa purificata si ierburile sunt recomandate in orice cura pentru detoxificare.

 

Spre exemplu, intr-o cura detox, la micul dejun poti consuma pepene (rosu, galben sau inodor). La pranz poti alege un alt fruct si sa consumi o cantitate care sa iti produca satietate. Poti sa consumi si alte fructe in loc de pepene precum citrice, ananas sau prune, iar ca gustare - suc proaspat de morcovi. La cina alege mere, banane sau pere.

 

Efecte secundare

 

Tine cont ca o cura detox nu este foarte variata si are un aport redus de proteine. In plus, detoxificarea nu acopera nevoile noastre zilnice de vitamine si minerale, putand cauza deficiente in organism, pierdere in masa musculara si un dezechilibru la nivelul glicemiei.

 

Postat in :

Alimentatie sanatoasa

Data:

24-04-2019

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza