•  

Etapele detoxifierii de primavara

Etapele detoxifierii de primavara

Introducere

Primavara este momentul propice pentru o „cura” de detoxifiere a organismului. Fiindca iarna a fost o perioada cu un consum mai mic de energie, cu putina miscare si cu diete bogate in proteine si grasimi, organismul a acumulat multe toxine si trebuie sa-i oferi o schimbare. Iti doresti cu siguranta mai multa energie dupa „hibernarea“ din timpul sezonului rece si primavara este anotimpul ideal pentru o „echilibrare“ a stilului de viata, mai cu seama ca acum poti beneficia de o adevarata „infuzie“ cu vitamine si minerale naturale.

Zilnic, organismul tau este in mod normal pus in situatia de a procesa o varietate de substante daunatoare: poluanti din mediu, aditivi alimentari sau metale grele si o multime de toxine. Aceste agresiuni sunt amplificate in perioada iernii, ducand la nivele de toxicitate crescuta care „corespund“ unei palete de afectiuni, de la sindromul de oboseala cronica, dureri persistente de cap, cefalee si migrene, dureri articulare, pana la afectiuni mai grave: alergii, afectari neurologice sau fibromialgii.

Etapele detoxifierii

Detoxifierea implica eliminarea treptata a cat mai multor toxine din organism si cea mai potrivita metoda include mai multe etape:

1. Repausul alimentar. O perioada de reducere a aportului alimentar care va oferi organelor interne „odihna“  necesara dupa procesarile greoaie din timpul iernii.

2. Stimularea si refacerea celulelor hepatice. Ficatul e „motorul“ deblocarii si filtrarii toxinelor de la nivel celular.

3. Favorizarea eliminarii toxinelor prin stimularea cu ceaiuri si infuzii naturale a activitatii rinichilor, intestinelor si celulelor excretoare de la nivelul pielii.

4. Reducerea totala a toxinelor introduse in corp. Se elimina complet alcoolul, cafeaua, tigarile, zaharul rafinat si grasimile saturate.

5. Imbunatatirea circulatiei sangvine printr-o alimentatie fara colesterol si folosirea de infuzii cu principii active naturale pentru stimularea procesului de ardere a grasimilor depozitate, intensificarea metabolismului si impiedicarea retentiei de apa.

6. Aport alimentar natural cu nutrienti de calitate. Un „program alimentar“ bazat pe verdeturi de primavara va creste substantial cantitatea de vitamine si minerale consumate. Acestea stimuleaza sistemul imunitar, mentin sistemul osos, ajuta digestia si readuc greutatea corporala in limite normale, sarurile minerale, oligoelementele si vitaminele din dieta, fiind destinate stimularii functiillor tiroidiene, intensificarii metabolismului si, in plus, reducerii depozitelor lipidice.

7. Reechilibrarea fizica a organismului presupune schimbarea obiceiurilor alimentare, introducerea unui mod de viata echilibrat si a miscarii in aer liber.

8. Regenerarea psihica prin eliminarea stresului, ce declanseaza secretia unor hormoni care in cantitati mari incetinesc procesul de detoxifiere a ficatului. Poti apela la acupunctura de relaxare si la masajul terapeutic.

top

Produse recomandate

Erbavita Ceai Bio
Prezenta plantelor medicinale provenind din agricultura biologica garanteaza aportul necesar de substante functionale cunoscute pentru proprietatile lor depurative.
Pret: 25,96 lei

Fisiodepur ceai
Datorita prezentei plantelor de infuzat imbogatite cu gel liofilizat din Aloe Vera, ceaiul Fisiodepur favorizeaza procesele de purificare, fiind de un real ajutor in mentinerea starii de sanatate a organismului.
Pret: 30,12 lei

Fisiodepur capsule
Formula inovativa a acestui produs reuneste principiile depurative ale unor plante ca Orthosiphon, Papadie si Armurariu cu proprietatile antioxidante ale plantei Rooibos. Actiunea produsului este completata de prezenta gelului liofilizat din frunze de Aloe Vera.
Pret: 50,88 lei

Erba Vita Aloe Vera
Este un suc natural (500ml), proaspat 100%, nediluat, realizat prin desfacerea manuala, imediat dupa recoltare, in scopul indepartarii substantelor antrachinonice (Alana).
Pret: 61,27 lei

top

Postat in :

Alimentatie sanatoasa

Data:

22-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza