•  

Copiii si vitaminele

Copiii si vitaminele
Asa cum adultii au nevoie de vitamine si minerale pentru a fi sanatosi, tot astfel si copiii au nevoie de acesti micronutrienti pentru dezvoltarea tesuturilor si organelor, pentru a lupta impotriva infectiilor si bolilor de orice fel. Copiii obtin vitaminele si mineralele dintr-o dieta echilibrata (cu cat mai putine alimente de tip fast food, semipreparate, dulciuri concentrate) si din suplimente nutritive. 
 
Pentru ca sistemul lor imunitar nu este insa suficient dezvoltat, urmarile unor asemenea probleme pot fi destul de grave. De exemplu, lipsa vitaminei D la copii duce la rahitism. Oasele nu se mai dezvolta normal, caci organismul "fura" calciul necesar acestora, pentru a mentine nivelul de calciu in sange. Sugarii care nu stau suficient la soare pot face rahitism. Bebelusii au nevoie de aproximativ 400UI de vitamina D pe zi. Proaspetele mamici trebuie si ele sa ia vitamina D si sa aiba grija ca micutul sa fie scos afara la soare (fara a fi supraexpus) cel putin de cateva ori pe saptamana. 
 
Suplimentele potrivite nevoilor celor mici, contin toate vitaminele si mineralele de care acestia nu se pot lipsi, indiferent de modul in care sunt hraniti. Vitamina C, Calciu, vitaminele D, A, E, B, beta-caroten, acidul folic, fier, zinc, magneziu, fosfor si alti micronutrienti, dozati in cantitatile potrivite, sunt combinate in ceea ce poate fi garantia dezvoltarii sanatoase a copilului tau. 

Postat in :

Alimentatie sanatoasa

Data:

23-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza