•  

Apa cu gheata ajuta la arderea caloriilor?

Apa cu gheata ajuta la arderea caloriilor?
Fie ca vrei sa pierzi in greutatea sau esti curios de raspunsul la aceasta intrebare mai ales pe timp de vara, acesta este "da", corpul tau arde calorii incalzind apa din organism.
 
Daca vrei sa stii daca apa cu gheata accelereaza procesul de slabire, confirmarea trebuie oferita in functie de anumite criterii.
 
In primul rand, exista "Calorii" si "calorii".
 
Caloriile cu litera mare la inceput de cuvant sunt cele care descriu energia continuta de alimentele pe care le consumam.
 
Caloriile cu litera mica descriu cantitatea de energie necesara pentru a creste temperatura a unui gram de apa cu 1° Celsius.
 
Majoritatea oamenilor cand vorbesc despre calorii se refera de fapt la kilo-calorii. E nevoie de o Calorie sa cresti temperatura unui kilogram de apa cu 1° Celsius. Asa ca atunci cand consumi o doza de cola de 140 de Calorii, ingerezi de fapt 140.000 de calorii. Nu trebuie sa te alarmezi, deoarece conversia se aplica si in sens invers. Cand arzi 100 de Calorii dupa ce faci jogging 1.6 km, arzi  de fapt 100.000 de calorii.
 
Tinand cont de faptul ca definitia unei calorii se bazeaza pe cresterea temperaturii apei, este un lucru cert ca vei arde calorii atunci cand trebuie sa ridici temperatura apei cu gheata consumata la temperatura corpului tau. Si daca urina ta nu este rece ca gheata, inseamnca ca temperatura apei a fost crescuta si ajustata de corpul tau. Decii caloriile sunt in proces de ardere.
 
Atunci cand bei un pahar de 0.5 l de apa cu gheata, factorii pentru procesul de ardere a caloriilor sunt urmatorii:
  • temperatura apei cu gheata poate fi estimata la  0° Celsius;
  • temperatura corpului tau se afla undeva la 37° Celsius;
  • e nevoie de o calorie pentru a creste temperatura unui gram de apa la 1° C;
  • cantitatea de 0.5 litri de apa este echivalenta cu 473,18 grame.
 
Astfel, in cazul unei cantitati de apa cu gheata de 500 ml, corpul tau trebuie sa creasca temperatura a 473,18 g de la 0 la 37° C. Facand acest lucru, corpul tau arde 17,508 calorii, insa tine cont ca vorbim de calorii cu litera mica. Prin urmare, arzi 17.5 Calorii pentru fiecare jumatate de litru de apa cu gheata consumata. Ceea ce raportat la o dieta zilnica de aprox. 2000 de Calorii, nu vorbim de o cantitate semnificativa de calorii arse.
 
Insa daca adopti sfaturile specialistilor si consumi 8 pahare de apa pe zi, este vorba de un total de 1,892 grame pe zi. Si pentru a incalzi apa pe parcursul unei zile, corpul tau va arde 70.030 calorii, adica 70 de Calorii. Cumulat, si odata cu trecerea timpului, 70 de Calorii arse in fiecare zi insumeaza un numar total de Calorii pe care il poti arde foarte simplu, doar consumand apa si hidratandu-te.
 
Chiar daca apa cu gheata nu inlocuieste o dieta echilibrata sau efortul fizic, consumul de apa cu gheata in locul apei obisnuite, arde in plus cateva Calorii. Racoreste-te vara aceasta si vei arde simultan si Calorii!
 

Sursa imagine: taringa.net

Postat in :

Endocrine metabolism si nutritie

Data:

14-07-2015

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza