•  

Beneficiile apei fara deuteriu

Beneficiile apei fara deuteriu

Introducere

Apa, substanta pe care o intalnim peste tot in jurul nostru si cu care suntem atat de obisnuiti, incat o consideram un lucru fara o valoare deosebita, apa, pe care o putem risipi dupa bunul nostru plac, e in realitate o substanta miraculoasa, cu proprietati exceptionale, fara de care viata nu ar fi posibila.

In viata intrauterina si in copilarie, apa reprezinta 70% din greutatea corpului. La adulti, coeficientul de apa din organism scade la 60%.

Imbatranirea si apa

Imbatranirea organismului uman, ca si aparitia multor boli, unele tipuri de scleroze, cancerul, astmul etc., sunt legate de imbatranirea apei din interiorul organismului, care duce la degradarea structurii sale (cea mai stabila asociatie in apa lichida este tetramerul H8O4, in care patru molecule de apa sunt legate la un loc).

Aceasta stare permite convertirea unei structuri in cealalta, favorizand reactiile biochimice din organism si controlul lor foarte usor, permitand existenta vietii.

Atunci cand in molecula de apa atomul de hidrogen (H) este inlocuit prin izotopul sau greu, deuteriu (D), particularitatile functionale ale apei se schimba, manifestand actiuni biologice inhibitorii.

top

Efecte metabolice

Cu cat o apa este mai pura (cu continut mai redus de deuteriu), cu atat functiile biologice ale sale sunt mai benefice asupra vietii.

Efectele metabolice benefice ale apei “usoare” sunt numeroase:
• scade nevoia de insulina la diabeticii insulino-dependenti;
• scade glicemia la diabeticii insulino-independenti;
• reduce colesterolul si lipidele sanguine;
• genereaza imbunatatirea metabolismelor, a starii generale, a somnului, a digestiei;
• are efecte imunomodulatoare;
• controleaza proliferarile celulare benigne si maligne;
• are efecte antipsoriazice;
• amelioreaza statusul cosmetologic cutanat;
• manifesta un excelent efect antiimbatranire.

top

Distributia apei in organism

Deosebit de importanta pentru realizarea functiilor apei in organism este distributia sa spatiala, adica pozitia apei in raport cu structurile celular - membranare ale organismului.

Se deosebesc:
• “apa bond” (apa legata), care este fixata prin diferite mecanisme si modalitati de/si la structurile din interiorul celulei;
• “stratul clathrate” (apa pericelulara), apa din imediata vecinatate a membranelor celulare, cu o grosime extrem de mica;
• “apa bulk” (apa vrac), cea din exteriorul mai indepartat al membranelor celulare, aflata dincolo de stratul clathrate.

Rolurile lor: stratul clathrate favorizeaza producerea reactiilor biochimice generatoare de viata in conditii normale de presiune si de temperatura, apa legata (bond) protejeaza viata, iar apa vrac (bulk) preia toate impuritatile si toxinele.

top

Cercetare si beneficii

Initial, apa cu continut scazut de deuteriu a fost descoperita studiind obiceiurile populatiilor longevive din Iacutia si Abhazia, despartite in spatiu de peste 5.000 km, dar unite de un obicei comun: consumul apei rezultate din topirea gheta rilor. De aici a inceput o competitie fantastica de cercetare pentru obtinerea in laborator si pe scara industriala a apei “usoare”, iar castigatori au fost cercetatorii romani de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice din Ramnicu Valcea, a caror reusita exceptionala le-a adus recunoastere internationala la saloanele de inventica.

Am avut sansa deosebita de a vedea calitatile benefice extraordinare ale apei cu continut redus in deuteriu intr-un numar mare de sufterinte dermatologice precum dermatita atopica, vitiligo-ul, psoriazisul si acneea.

Rezultatul acestor observatii s-a concretizat prin crearea si prin punerea la dispozitia consumatorilor a unei linii de produse dermatocosmetice medicale unice in lume si potrivita tuturor nevoilor pielii: gama DEUTERIA LUX, care are la baza apa usoara, combinata cu complexe de principii active naturale.

General Maior, Prof. Dr. Nedelcu Ioan,
Membru al Academiei Americane de Dermatologie si al Academiei Europene de Dermatologie si Venerologie

top

Postat in :

Alimentatie sanatoasa

Data:

19-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza