•  

Activitati cu efect drenant pentru piele

Activitati cu efect drenant pentru piele

O piele cu aspect neplacut poate fi rezultatul acumularii toxinelor in organism. De aceea, este nevoie sa apelam la anumite proceduri, alimente si substante care au efect drenant, ajutand pielea sa scape de reziduuri.

Drenajul, este cea mai buna modalitate de a ajuta corpul sa elimine toxinele, deoarece, prin acest lucru, este favorizata activitatea organelor excretoare, adica rinichii, plamanii, nasul, intestinele, pielea etc.

Inainte de toate, incearca sa-ti schimbi regimul alimentar (daca acesta nu este echilibrat). Consuma mai multe fructe si legume, al caror aport crescut de fibre este benefic pentru intestine. Bea multe lichide (apa, ceai, sucuri de fructe), introdu in alimentatie tarate de grau, seminte de in.  

Drenajul limfatic este si el, o modalitate excelenta de a elimina reziduurile. El consta intr-un presomasaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici.

Masajul limfatic favorizeaza acumularea in capilarele limfatice a tuturor reziduurilor prezente in tesuturi si faciliteaza eliminarea lichidelor in exces din ganglioni.

Exercitiile fizice sunt un excelent remediu pentru eliminarea toxinelor. Transpiratia datorata efortului fizic intens ajuta pielea sa elimine toxinele. Cu cat activitatea este mai sustinuta, cu atat sudoarea va fi mai incarcata cu substante inutile pentru organism.

Dusul de dupa sport nu numai ca te va curata, dar va scapa si tenul de substantele reziduale pe care le-ai eliminat si care se gasesc la suprafata pielii.

Sauna este o alta metoda de drenaj care se bazeaza pe transpiratie. Principiul drenajului este identic cu cel bazat pe activitatea fizica. Deosebirea este ca, in loc sa „muncesti“, te relaxezi intr-o cabina de lemn, unde aerul este incalzit pentru a te face sa transpiri. Este indicat ca, inainte sa intri la sauna, sa faci dus. Dupa sauna, fa un dus rece sau inoata in piscina. Alterneaza zece minute de sauna cu doua-trei minute de baie rece. Poti repeta aceasta secventa de trei ori.  

Celulita nu este altceva decat o forma de acumulare a reziduurilor intr-unul dintre straturile pielii, numit hipoderm.

Cremele anticelulitice contin substante cu efect drenant pentru piele. Dintre cele mai „populare“ ingrediente drenante folosite in compozitia produselor anticelulitice se numara: iedera, cafeina, extractul de castane, guarana, algele marine, aloe vera etc.

Argila (sub forma de cataplasme) are calitatea de a elimina substantele reziduale si toxinele de tot felul. Cataplasma, odata folosita, trebuie indepartata, deoarece este incarcata de substante reziduale.

Postat in :

Ingrijirea corpului

Data:

25-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza