Poti avea alergie la protectia solara?

POTI AVEA ALERGIE LA PROTECTIA SOLARA?

Este important sa ne protejam de razele ultraviolete nocive ale soarelui. Nivelul crescut al expunerii la soare din ultimii 200 de ani a condus la o crestere a numarului de persoane diagnosticate cu cancer de piele, si aceasta incidenta nu pare sa se diminueze.

  • Ingrijirea corpului

Exista o singura metoda de a preveni si trata arsurile solare: foloseste lotiune cu protectie solara. Din pacate, pentru o parte din persoane, alergiile fac acest lucru dificil. Exista doua tipuri de alergii la protectia solara: alergiile de contact si fotoalergiile.

Alergiile de contact vor declansa o reactie adversa in urma aplicarii unei lotiuni ce ofera protectie impotriva razelor UVA si UVB. De obicei aceasta reactie se manifesta sub forma unei iritatii.

In cazul fotoalergiilor, nu vei avea o reactie alergica decat in momentul in care te expui la soare. Razele solare reactioneaza odata ce intalnelsc ingredientele chimice din lotiunea cu protectie solara, provocand o reactie alergica din partea corpului tau.

Cum le poti diferentia pe cele doua? Desi nu este intotdeauna usor, un test patch este solutia prin care poti afla daca ai vreun tip de alergie.

Lotiunea cu protectie solara este pusa pe un plasture care se aplica pe piele timp de 24-72 ore. Acest tip de test este folosit pentru a depista si daca avem o alergie cunoscuta sub numele dermatita de contact. Daca esti alergic, corpul tau va reactiona insa doar in zona in care ai aplicat plasturele. Daca nu prezinti nicio reactie, poti verifica plasturele sub o lampa cu raze UV pentru a verifica daca este vorba de fotoalergie.

Un test patch poate fi folosit si pentru a depista daca esti alergic la anumite ingrediente din lotiunea cu protectie solara folosita. Daca ti se confirma acest lucru, foloseste pe viitor creme cu protectie solara care sa nu contina acel ingredient.

O alta varianta este sa optezi pentru protectie solara fizica. Acestea contin oxid de zinc sau dioxid de titaniu. In loc sa absoarba razele UV, acesti compusi chimici ii refleca, oferindu-ti la propriu un scut impotriva razele solare.

Iti recomandam sa mergi la un medic dermatolog sau la un specialist care sa te ajute cu o alternativa de a te proteja de razele UVA si UVB pentru sanatatea ta si a pielii tale.

Alege intotdeauna produse cu protectie solara si nu lasa ca pielea ta sa fie afectata in caz ca esti alergic la acestea! 

 


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!