•  

Vitaminele in timpul sarcinii

Vitaminele in timpul sarcinii
Sarcina este un eveniment extrem de important in viata oricarei femei. Viata copilului care urmeaza sa se nasca depinde de mama sa si de modul in care aceasta se ingrijeste si se hraneste. 
 
50% dintre defectele din nastere pot fi prevenite cu ajutorul complexelor de vitamine prenatale. Acidul folic, de exemplu, atat de necesar fatului, nu poate fi obtinut din dieta mamei, oricate eforturi ar depune ea in acest sens. Luand vitamine chiar si cu trei luni inaintea sarcinii, se asigura sanatatea micutului si evolutia lui normala.
 
De-a lungul sarcinei femeia hraneste practic doua persoane.  Ea trebuie deci sa satisfaca nevoia de vitamine si minerale pentru amandoi, atat inainte cat si dupa nastere.

Specialistii recomanda multivitaminele in care cel mai important rol il are acidul folic, fierul, vitamina A, calciul, vitaminele din complexul B si vitamina C.

Pentru a fi sigura ca ia vitamine in cantitati suficiente, femeia insarcinata este bine sa consulte medicul si farmacistul pentru a alege suplimentele prenatale potrivite. 
 

 

Postat in :

Despre sarcina

Data:

21-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza