•  

Plante medicinale pentru sanatatea mentala

Plante medicinale pentru sanatatea mentala

Oboseala psihica, incordarea intelectuala sau pierderea memoriei pot fi remediate cu ajutorul plantelor medicinale.

Ginkgo

Frunzele sale contin flavonoide care pot capta radicalii liberi cu rol nociv asupra creierului. Mai mult, Ginkgo franeaza imbatranirea cerebrala si potenteaza memoria si atentia.

Ginseng

Se utilizeaza radacina lui pentru potentarea activitatii intelectuale si cerebrale si pentru stimularea atentiei. Actioneaza de asemenea asupra sistemului nervos central, din aceasta cauza fiind indicat in oboseala fizica si psihica si stress.

Rozmarin

Este bun remediu pentru imbunatatirea memoriei. Are efect pozitiv asupra sistemului nervos fiind un tonic general care stimuleaza functiile creierului.

Guarana

Contine cafeina si din aceasta cauza actioneaza ca un excitant si stimulent nervos. Imbunatateste atentia, ne usureaza puterea de a memora si lupta contra oboselii crescand pulsul, tensiunea si activand circulatia, inclusiv cea cerebrala.

Eleuterococo sau Ginseng Siberian

Stimuleaza sistemul nervos central si glandele endocrine fiind un excelent protector pentru organism si crescand rezistenta la diferite boli. Stimuleaza de asemenea capacitatea intelectuala si este indicat in perioadele de examene, in stres si oboseala.

Radacina de valeriana

Contine ulei esential cu actiune sedativa, anticonvulsive si de relaxare musculara. Este ideal in tratarea anxietatii, insomniei, irascibilitatii sau altor probleme.

Cele mai eficace remedii homeopate si fara efecte secundare in situatii de oboseala, stres sau pierdere de memorie sunt:
• Lycopodium clavatum 5 CH, 3 granule/ dimineata.
• Natrum muriaticum 5 CH, 3 granule/ dimineata
• Nux vomica 5 CH, 3 granule/ zi.

Postat in :

Plante medicinale

Data:

21-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza