Homeopatia te ajuta si in vacanta

HOMEOPATIA TE AJUTA SI IN VACANTA

China C200 trateaza deshidratarea ce poate sa apara in cursul unei calatorii, datorita expunerii bruste la o clima calda, aportului lichidian insuficient, dar si ca urmare a unei hemoragii sau a diareei. Se administreaza trei granule de unu - trei ori/zi. Remediul este util si in starile febrile cu deshidratare.

  • Medicina naturista

Alaturi de China, Sarurile schussler D6 se administreaza sase granule/zi trei - cinci zile in starile de deshidratare cu pierderi de saruri minerale, dupa pierderi de lichide vitale prin hemoragie, transpiratie, varsaturi, atunci cand bolnavul prezinta stari de slabiciune, hipotensiune, crampe musculare. Este si un tratament de intretinere deosebit de util in perioade de canicula.

Febra la debut cu agitatie, fata rosie, eventual dureri de cap beneficiaza de belladona D30 - cate trei granule administrate la interval de 30 de minute. Acest remediu este util si in dureri dentare, dar si in cefaleea violenta produsa de insolatie.

Neplacuta durere, dar mai ales neplacutele echimoze (vanatai) si edeme (umflaturi) ce apar in traumatismele de orice natura beneficiaza de un minunat remediu preparat din “carul zanelor” - arnica montana. Planta din flora ocrotita, este cunoscuta in medicina populara pentru capacitatile de vindecare a ranilor, dar nu inlocuieste desigur tratamentul local (curatirea plagii).

Util in orice situatie, de la echimoze pana la fracturi, remediul se poate folosi si in prevenirea febrei musculare. Remediul homeopat se administreaza mai des in momentul accidentului (de trei - cinci ori/zi) iar apoi in priza unica zilnic sau la cateva zile inca una - doua saptamani in dilutii medii (CH7). In traumatismele inchise, echimoze si entorse se poate folosi si local sub forma de unguent sau ulei (cand pielea este intacta).

Intepaturile de insecte beneficiaza, ca tratament general, de ledum D6, cand este vorba de intepatura de tantar sau alte intepaturi punctiforme si pruriginoase (care produc mancarimi), sau de apis D6, cand este vorba de intepatura de albina.

In ambele cazuri se administreaza cate trei granule odata de trei - cinci ori/zi. In scop preventiv se pare ca si-a dovedit utilitatea unguentul cu staphysagria D3. Daca unguentul nu ne este la indemana, un amestec de staphysagria D3 30 - 50 de picaturi cu 30 ml ulei de masline poate fi util pentru ungerea tegumentelor.

Chiar daca nu urmezi un tratament homeopat, te poti folosi de aceasta mica trusa de urgenta, dar nu uita: daca semnele de ameliorare nu apar rapid, cauta un medic! 

Dr. Elena Vartan
Medic specialist medicina generala si homeopatie


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!