•  

Remediul homeopat

Remediul homeopat

Stiinta medicala cu reguli proprii, homeopatia dispune de un limbaj specific. In evaluarea bolnavului, medicul homeopat, urmareste modul in care un simptom se agraveaza sau se amelioreaza in functie de diversi factori (vremea, momentul zilei, stari emotionale). Aceste influente se numesc modalitati in limbaj de specialitate.

Totalitatea semnelor legate de un anume remediu homeopat formeaza tabloul remediului. Aceste semne sunt identificate experimental prin administrarea remediului in cantitati mari unui om sanatos. Tablourile remediilor sunt descrise in carti numite MATERIA MEDICA.

Remediul (medicamentul) homeopat care are un tablou cat mai apropiat de simptomele bolnavului este remediul de structura, adica va corespunde structurii homeopate a persoanei. Remediul identificat este cel care se va administra in dilutie homeopata pentru vindecarea pacientului. Este lesne de inteles faptul ca in homeopatie diagnosticul coincide cu tratamentul, deci o persoana cu diagnosticul “Calcarea carbonica” va primi acest remediu in dilutie homeopata pentru vindecare.

Substantele de baza din care se prepara remediile homeopate (de origine vegetala, animala sau minerala) se dizolva in apa sau alcool (cele solubile) sau se tritureaza cu lactoza (cele insolubile). Substanta de baza astfel solubilizata sau triturata se numeste TINCTURA MAMA.

Remediile homeopate se dilueaza  in numeroase trepte plecand de la tincturi mama si se amesteca dupa prescriptie. Dupa diluare si agitare remediile au putere de actiune mai mare decat ar fi de asteptat, numai prin concentratia lor in substanta, iar efectele secundare dispar.

Dupa modul de realizare a DILUTIILOR, se disting dilutii decimale-D, pentru care treapta de dilutie este 1:10, deci la o parte din tinctura mama se adauga 9 parti solvent. Pentru dilutiile centezimale-C, treapta de dilutie este de 1:100, deci la o parte din tinctura mama se adauga 99 parti solvent. Din acest motiv prescriptia homeopata cuprinde alaturi de denumirea remediului si o cifra ce reprezinta treapta de dilutie decimale-D sau centezimala-C. Efectul dilutiilor diferite este evident diferit.

Dr. Elena Vartan
Medic specialist medicina generala si homeopatie
Adresa: str. Nifon Balasescu nr. 7, Bucuresti
Telefon: 0748.621.903 / 021.250.82.03

Postat in :

Homeopatie

Data:

15-03-2013

Taguri:

homeopatia, remediu homeopat, medicul homeopat, vegetala, animala, minerala, dilutii

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza