•  

Obsesiile mamicilor privind cresterea bebelusilor

Obsesiile mamicilor privind cresterea bebelusilor

Este normal ca o mama sa fie extrem de grijulie in tot ceea ce are legatura cu micutul ei. Dar in "meseria" de mama responsibilitatile pot fi coplesitoare si frica de a gresi se poate transforma in obsesie. Rezultatul? Adesea un copil cu probleme. Cu cat mama reuseste sa mentina mai bine echilibrul in ingrijirea si educatia copilului, cu atat sansele ca acesta sa se dezvolte armonios sunt mai mari. Care sunt cele mai mari frici ale parintilor in primii ani de viata?

Are copilul greutatea normala?

O adevarata obsesie, mai ales in cazul mamicilor aflate la prima nastere, este ritmul in care bebelusul ia in greutate. Cantarirea lui zilnica si comparatia cu bebelusul prietenei tale, va duce in timp la o adevarata problema. Specialistii vorbesc astazi despre un copil sanatos nu in cazul bebelusului durduliu, trecut rapid pe hrana diversificata numai pentru a creste in greutate, ci in cazul bebelusului hranit cu lapte matern cat mai mult timp, caruia i se asigura astfel necesarul de anticorpi si de sanatate poate pentru toata viata. 

Totul trebuie sa fie curat!

Bebelusul este intr-adevar fragil, cu un sistem imunitar in formare, dependent de grija pe care i-o poarta parintii. Daca este insa tinut sub un clopot de sticla si ferit de tot ceea ce-i poate face rau, va avea un organism incapabil sa lupte. Si la capitolul curatenie echilibrul este cuvantul de ordine. Cu timpul vei reusi sa-l inveti ce e periculos sa duca la gura si ce nu.
Pana atunci mentine regulile de igiena cu care oricum traiai si inainte de a fi mamica.

Sa nu raceasca si sa nu il doara niciodata nimic!

Copilul trebuie deci sa invete de mic sa se adapteze mediului extern. Procesul de adaptare nu este pentru toti usor si inseamna raceli, cazaturi insotite de vanatai sau chiar mai rau. Copilul va trebui ajutat deci sa se adapteze variatiilor de temperatura, fiind imbracat corespunzator anotimpului, fara a exagera. Un copil imbracat prea gros se va transforma sigur intr-un adult sensibil. Plimbarea zilnica este o regula la care nu trebuie sa renunti. Da, micutul tau se va mai si lovi la joaca, dar asa va invata ce este durerea si ce trebuie sau nu trebuie sa faca pentru a se feri de ea. Trebuie sa fie atent ingrijit, dar nu trebuie sa simta teama ta.

Postat in :

Copii Familie

Data:

18-03-2013

Taguri:

mama, frica de a gresi, obsesie, copil, echilibrul, ingrijirea, educatia, frici ale parintilor, prima nastere, greutate, hrana diversificata, anticorpi, sanatate, sistem imunitar, curatenie, raceli, cazaturi, vanatai, adult sensibil, plimbarea, durerea, teama

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza