•  

Minunile stupului

Minunile stupului

Produsele stupului sunt adevarate minuni, la granita dintre alimente si medicamente. Foloseste-le cu incredere, iti vor aduce multe beneficii pentru sanatate!

Ce poate fi mai dulce ca mierea? 

Acest aliment delicios are proprietati antiseptice, energizante, cicatrizante, regeneratoare, si unele studii releva ca ar fi anticancerigena. Totusi, pentru a beneficia la maximum de proprietatile sale, trebuie sa te asiguri ca nu este pasteurizata. Prin procesul de pasteurizare se pierd elementele active.

Mierea este un aliment usor de digerat. Ea cuprinde un amestec de fructoza si glucoza intr-o forma care, fara a mai fi transformata de organism, se asimileaza direct, constituind o sursa de energie. De asemenea, contine vitamine (B1, B2, B6, C, PP), saruri minerale, oligoelemente, substante. Atentie: mierea este contraindicata diabeticilor si obezilor! Laptisorul de matca are un rol deosebit in metabolismul celular, in activitatea creierului, reduce colesterolul din sange, este util in digestie, in combaterea insomniei si anemiei pernicioase. 

Polenul este un aliment proteic, bogat in vitamina P, vitamina cu rol determinant in prevenirea accidentelor vasculare cerebrale. Un rol important pentru functionarea normala a sistemului nervos revine unei alte substante continute in polen: anevrina. Polenul este un stimulent al poftei de mancare, inlesneste digestia, alunga oboseala, previne rahitismul. 

Propolisul este compus din rasini vegetale, balsam de diferite compozitii, ceara, uleiuri eterice, fier, microelemente – cupru, zinc, mangan, cobalt, la care se adauga polen, flavonoide, secretii ale glandelor salivare ale albinelor. Propolisul este un bun stimulator al refacerii tesuturilor afectate de rani, taieturi si, mai ales arsuri, degeraturi. Propolisul vindeca mucoasa bucala.

Ceara de albine este un produs metabolic al albinelor si este folosita ca ingredient in produsele farmaceutice si cosmetice, in unguente si balsamuri, datorita proprietatilor sale emoliente, hidratante, antiinflamatorii si antiiritante.

Postat in :

Remedii naturiste

Data:

02-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza