•  

Invata sa fii un bun parinte!

Invata sa fii un bun parinte!

“Meseria” de parinte nu este una pe care sa o inveti numai din carti sau sfaturile specialistilor. De fapt calea de la teorie la practica in cazul acesta este foarte mare. Asta nu inseamna ca nu poti afla raspunsuri la numeroase intrebari, din carti sau din discutiile cu un specialist. Dar toate informatiile pe care tu cu intelepciune le aduni, trebuie adaptate nevoilor tale si ale bebelusului. 

Pare o responsabilitate prea mare uneori, sa stii ce este bine si ce este rau in ceea ce faci pentru bebelusul tau? Ai mereu alaturi instinctul matern si experienta propriei tale copilarii.  Specialistii au demonstrat ca adesea parintii sfarsesc prin a aplica tehnici de crestere si educare a micutilor lor, asemanatoare celor de care au avut parte in copilarie. 

Astfel, un adult care in copilarie a avut un regim de viata ceva mai drastic, cu reguli stricte, va avea tendinta sa impuna acest gen de abordare copilului sau. Amintirea “ritualurilor” de atatea ori repetate in copilarie revine in mintea parintilor si declanseaza un comportament asemanator celui de care au avut parte. 

Daca vei analiza constient care dintre actiunile parintilor tai au fost pozitive si constructive, vei folosi in modul cel mai eficient o experienta atat de valoroasa - propria ta experienta de copil. O astfel de introspectie te va ajuta sa ai incredere in instinctul care iti spune ce trebuie sa faci pentru a raspunde nevoilor micutului tau. Cand vei vedea ca fiecare actiune a ta ii face bine copilului, vei catiga treptat siguranta de sine si responsabilitatea de parinte va fi o placere si nu un stres. 

Nu te astepta insa sa simti asa de la inceput! Increderea se catiga in timp. Nimeni nu stie reteta pentru a fi un parinte perfect!

Postat in :

Familie

Data:

19-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza