•  

Homeopatie pentru viitoarele mamici

Homeopatie pentru viitoarele mamici

Tratarea homeopata a viitoarelor mamici inseamna o sarcina mai usoara si un copil sanatos. Medicatia homeopata corect administrata nu are efecte secundare si nu incarca organismul cu substante chimice.

Greturi si varsaturi

Acestea umbresc bucuria primelor luni de sarcina dar se pot trata cu succes cu ajutorul homeopatiei. La modul general, se administreaza zece zile alternativ Sepia C5 cu Pulsatilla C5 cate trei granule/zi (adica o zi Sepia, o zi Pulsatilla), iar urmatoarele zece zile un drenor biliar - de pilda Chelidonium D6 cate trei granule/zi. Ciclul se reia pana cand simptomele dispar. Sepia si Pulsatilla sunt remedii ce ajuta si dezvoltarea cavitatii uterine, avand astfel un efect pozitiv asupra evolutiei sarcinii.

Infectiile urinare

Mai tarziu putin, Equisetum C5 cate trei granule/zi in cure de cate zece zile, cu cinci zile pauza, previn instalarea infectiilor urinare si ajuta tratarea acestora, odata instalate.

Varicele

Tulburarile circulatorii venoase (varice), deseori apar sau se agraveaza in cursul sarcinii. Afectiunea se poate combate cu Rp15, produs de Plantextrakt. Este vorba despre un amestec de remedii homeopate cu efect de tonifiere vasculara. Se administreaza cate sase granule sau sase picaturi zilnic in cure de doua - trei saptamani cu pauza de o saptamana.

Arsurile epigastrice

Arsurile epigastrice din ultimul trimestru se trateaza cu Sulfuric Acid C9, trei granule administrate de doua ori pe saptamana si Robinia C5 - cate trei granule zilnic. Nu trebuie sa uitam insa faptul ca aici si dieta are un rol important (mese mici, repetate, alimente mai putin iritante), deoarece aceste arsuri sunt produse de un reflux gastro-esofagian, determinat de presiunea exercitata de sarcina asupra stomacului.

Travaliu normal, putin dureros

In ultima luna de sarcina, cu patru saptamani inainte de data probabila a nasterii, incepem pregatirea unui travaliu normal si mai putin dureros administrand Caulophillum C30 o data pe saptamana. Tot Caulophillum C30 administram si in travaliu, din momentul cand incep durerile, cate trei granule la un interval de una - doua ore.

Tot ceea ce am povestit aici reprezinta ajutoare pentru o sarcina normala. Dar chiar intr-o sarcina normala colaborarea cu un medic homeopat este utila si poate continua benefic si dupa nastere.


Dr. Elena Vartan
Medic specialist medicina generala si homeopatie
Adresa: str. Nifon Balasescu nr. 7, Bucuresti
Telefon: 0748.621.903 / 021.250.82.03

Postat in :

Homeopatie

Data:

11-03-2013

Taguri:

medicatia homeopata, greturi, varsaturi, Sepia, Pulsatilla, Chelidonium, infectii urinare, Equisetum, varicele, arsurile epigastrice, Robinia, travaliu normal, Caulophillum

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza