•  

Homeopatia ca metoda de terapie naturala

Homeopatia ca metoda de terapie naturala

Stiinta medicala ce inglobeaza o experienta de peste 200 de ani, homeopatia este printre putinele metode naturale de terapie ce stimuleaza capacitatile proprii de aparare si autoreglare ale organismului, fara a produce efecte secundare. Concentratia redusa in substante chimice, capacitatea mare de a grabi eliminarea toxinelor si practic absenta reactiilor alergice, fac din terapia homeopata un mijloc de tratament cautat si apreciat. Costurile reduse ale unei astfel de terapii reprezinta deasemenea un avantaj important.

In clasica disputa homeopatie-alopatie, medicina homeopata vine ca o optiune viabila intr-un moment in care medicina alopata se confrunta cu probleme grave, pentru rezolvarea carora se cauta inca solutii: aparitia tulpinilor de germeni rezistenti la antibiotice, reactiile alergice medicamentoase, intoxicatia cronica a organismelor datorita aditivilor alimentari, poluarii sau  substantelor chimice medicamentoase, explozia afectiunilor cu etiologie (cauza) necunoscuta, dar care au ca mecanism intim profunde dezechilibre imunologice etc.

Indoielile legate de practica medicala homeopata au fost demontate in ultimele decenii si cu ajutorul mijloacelor medicinii stiintifice, prin studii clinice, de laborator si experimentale. Rezultatele acestor studii, publicate in reviste medicale consacrate, dovedesc eficienta remediului homeopat si s-au impus in lumea medicala moderna.

Fondarea homeopatiei ca stiinta este legata de numele medicului german Samuel Hahnemann (1755-1843), dar principiile sale sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri.

Trei elemente sunt definitorii pentru  homeopatie:
• metoda de prepare a remediului,
• modalitatea de diagnosticare,
• tratarea individualizata a bolnavului.

Medicamentul homeopat trece printr-un procedeu special de preparare ce presupune diluarea si dinamizarea. Prin acest procedeu scade concentratia in substante chimice, astfel efectele secundare dispar, dar creste puterea vindecatoare. Cu cat dilutia este mai mare cu atat actiunea remediului este mai puternica. In general se folosesc substante chimice cu efecte toxice in concentratie mare si care in dilutie homeopata vindeca simptome asemanatoare celor produse de substanta nediluata. Medicina homeopata a evoluat cercetand simptomele produse de concentratii mari de astfel de substante, la omul sanatos.

Diferita de alopatie, homeopatia apare ca o medicina "personotropa", adica o medicina pentru o persoana anume, tratata in contextul destinului sau individual, tinand cont de influentele la care acest individ este supus. In homeopatie nu exista boli, exista doar omul bolnav, un individ sanatos adus in stare de dizarmonie, datorita unei perturbari interne sau externe.

Dr. Elena Vartan
Medic specialist medicina generala si homeopatie
Adresa: str. Nifon Balasescu nr. 7, Bucuresti
Telefon: 0748.621.903 / 021.250.82.03

Postat in :

Homeopatie

Data:

15-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza