•  

Bataia nu este rupta din Rai!

Bataia nu este rupta din Rai!

Daca te surprinzi cu palma indreptata spre copilul tau, opreste-te o clipa si gandeste-te: acesta este argumentul tau suprem? Chiar nu poti gasi o cale de comunicare mai buna?

 
Avem motive de mandrie si nu prea…
Desi Romania se afla printre putinele tari din lume in care legislatia interzice folosirea pedepselor fizice asupra copilului, totusi, specialistii sunt de parere ca mai avem de lucrat la acest capitol, deoarece o mare parte a romanilor considera ca „bataia este rupta din Rai“. Statisticile releva faptul ca jumatate dintre parintii romani folosesc bataia ca metoda de disciplinare. Violenta asupra copilului poate avea repercusiuni adanci, ii poate lasa sechele si il poate face sa devina un adult violent.

"Copiii n-au fost niciodata adulti. Dar, privindu-ne pe noi, doresc s-ajunga. Ne investesc cu calitati si puteri si vor sa ne vada ca pe niste eroi", spune Elvira Alexandrescu, psiholog. Asadar, gandeste-te bine: esti un exemplu de urmat pentru copilul tau? Multi parinti se plang de faptul ca micutii lor nu se poarta respectuos, ca tipa, bat din picior, se enerveaza atunci cand nu li se face pe plac, arunca si distrug lucruri in jur, ameninta, insulta etc. 
 
In cele mai multe dintre cazuri, ei nu fac altceva decat sa imite ce vad in jur, fie ca sunt parintii sau educatorii. Inainte de a ridica palma, cauta argumentele: explica-i copilului unde greseste si ce se poate intampla daca greseste. Daca ii explici de mai multe ori si tot nu intelege si persista in greseala, pedepseste-l, dar nu fizic. Ii place sa se joace in parc? Astazi nu va merge in parc pentru ca nu te-a ascultat. Astfel, isi va invata lectia, si data viitoare te va asculta. Ori de cate ori te enervezi si vrei sa rezolvi situatia transant si dur, cu o palma, opreste-te si intreaba-te: asta e tot ce poti?

Postat in :

Copii

Data:

01-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza