•  

Alege jucaria potrivita

Alege jucaria potrivita
Fie ca esti parinte fie ca nu, te trezesti uneori fascinat la standul de jucarii amintindu-ti de copilarie si de ursuletul care ti-a fost prietenul cel mai bun in primii ani de viata. Daca ai ca adult asemenea sentimente, inseamna ca jucariile care ti-au marcat copilaria sunt foarte importante, nu? Atunci responsabilitatea in alegerea lor pentru micuti este un lucru serios de care este bine sa tinem cont, poate chiar prin prisma amintirilor noastre din copilarie.
 
Specialistii au ajuns la concluzia ca jucariile sunt, de departe, cu mult mai mult decat un moft pentru copii. Jucariile sunt elemente cu ajutorul carora copilul experimenteaza lucruri noi si invata despre lumea inconjuratoare. Ce doriti sa invete la diverse varste poate fi influentat printr-o jucarie noua si bine aleasa.

Prin jucarii care evoca violenta veti induce micutului un comportament agresiv si neindicat la nici o varsta, cu atat mai putin la acest inceput important de viata. Poti asadar corecta prin jucarii interesante chiar diverse obiceiuri negative imprumutate din diverse medii. 
 
In general insa, pentru a-i face placere, dar si pentru a ajuta la dezvoltarea copilului tau, jucaria trebuie aleasa in functie de varsta si de interesele pe care le manifesta in diverse stadii de dezvoltare. Este greu sa rezisti tentatiei de a-i lua ce-ti place tie, sau ce ti-ai dorit tu in copilarie si nu ai avut, dar este important sa tii cont de personalitatea lui si de nevoile sale.
 
Ce intrebari trebuie sa-ti pui cand alegi o jucarie? Daca este potrivita varstei si nu constituie nici un pericol pentru micutul pus pe experimentat. Daca jucaria este suficient de interesanta pentru a-i capta atentia mai mult timp. Daca modul in care este construita ii va starni copilului creativitatea, imaginatia, dezvoltandu-i viziunea despre viata. 
 
Asadar, ca parinte trebuie sa acorzi jucariilor importanta cuvenita, fara a face exces, caci copiii care au prea multe jucarii nu au vreme sa le savureze si sa le utilizeze in mod creativ si nu vor ajunge deci sa le iubeasca.

Postat in :

Copii

Data:

23-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Intreaba farmacistul

Vrei sa stii mai multe detalii despre un anumit produs? Ai o problema medicala sau cosmetica la care nu ai gasit inca rezolvare?

Scrie-ne intrebarea ta completand formularul
Completeaza formularul

Suna-ne la TelVerde 0800 833 003
(disponibil si din retelele de telefonie mobila)

0800 833 003
Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza