•  

Triunghiul oaselor sanatoase!

Cu toții cunoaștem importanța calciului pentru organism și faptul că este absorbit in corp cu ajutorul vitaminei D. O altă vitamină -vitamina K2 -este responsabilă de transportul calciului direct către oase și dinți, acolo unde este nevoie de acest mineral. 
   
Calciul și alte minerale sunt necesare pentru menținerea sănătății structurii corpului. Însă, acest proces complicat nu poate avea loc fără contribuția așa-numiților coparticipanți: vitaminele D3 și K2 care ajută la transportul mineralelor în organism, și datorită cărora aceste minerale sunt depuse acolo unde trebuie, respectiv în oase.
 
Prima etapă în această călătorie este asigurarea absorbției corecte a mineralelor din hrană. Vitamina D3 acționează în aparatul digestiv, mărind permeabilitatea ionilor din intestine, ceea ce contribuie la creșterea absorbției calciului din aparatul digestiv în sistemul sanguin. Apoi, calciul se deplasează odată cu sângele. Exisă riscul ca o parte din calciu să fie transportat în țesuturile moi ale vaselor sanguine, ducând la calcifierea arterelor. Din fericire, aici intervine vitamina K2 care activează matricea proteinelor GLA. Aceasta este o proteină importantă care previne acumularea calciului în țesuturile moi, organe și în vasele sanguine. În etapa finală a călătoriei calciului, vitamina K2 este din nou provocată să activeze o altă proteină importantă, numită osteocalcin acre ajută la depunerea calciului și a altor minerale în oasele noastre. 
 
Pe scurt, vitamina D3 facilitează absorbția calciului, iar vitamina K2 activează proteinele care eficientizează transportul calciului și al mineralelor și leagă calciul de oase. Fără vitaminele D3 și K2, calciul nu-și poate face treaba eficient.
Exerciții fizice, mai întâi de toate.
 
Să ne amintim că osul este o structură vie cu un potențial metabolic enorm, fapt dovedit că după o fractură osul are capacitatea de refacere. Oasele participă la transformările metabolice ale mineralelor, calciului, la transformările imunologice și, în final, la producția sângelui. De aceea, oasele joacă un rol imens, îndeplinind mai mult decât o funcție de susținere. 
 
O condiție importantă pentru menținerea oaselor sănătoase este activitatea fizică. Adițional dieta și suplimentarea cu vitamine joacă un rol esențial, pentru a stopează pierderea masei osoase și îmbunătățește mineralizarea. 
 
Suplimentul alimentar Calcidin conține cele 3 elemente esențiale pentru oase puternice – CALCIU, VITAMINA D și VITAMINA K – și este disponibil în 3 forme, în funcție de preferințele fiecăruia, comprimate orale, comprimate efervescente și pulbere.
 

Data:

10-02-2020

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza