•  

Terapii antiage

Terapii antiage

Aplicarea regulata a metodelor de incetinire a vitezei de imbatranire a corpului, dublata de folosirea sistematica a produselor cosmetice de ultima generatie, a permis o evidenta imbunatatire a perspectivei de indepartare a batranetii premature.   

 
Noile generatii de produse dermatocosmetice, concepute in marea majoritate a cazurilor de dermatologi cu experienta care cunosc cel mai bine fiziologia si nevoile metabolice ale pielii, se remarca prin efecte spectaculoase de incetinire a imbatranirii cutanate, obiectivizate prin tehnici rafinate de testare in laborator dar si in practica.

Intelegerea superioara a mecanismelor imbatranirii cutanate a permis ca in noile generatii de produse dermatocosmetice sa fie incluse, pe langa de acum devenitele clasice principii active naturale precum: uleiurile vegetale (de Jojoba, de masline, de seminte de strugure), vitaminele E, A ,C, extractele de Aloe Vera, Coenzima Q10 si pricipii active cum sunt dipeptidele, tri - sau pentapeptidele cu efecte clinice spectaculoase antirid. De exemplu, Dipeptide Diaminobutyroylul mimeaza efectul antirid al Waglerinei, pricipiul activ extras din Veninul de Vipera de Templu (Tropoidolaemus Wagleri) care in experimentele de laborator s-a dovedit ca reduce frecventa contractiei musculare cutanate cu 82% la 2 ore, efect care se mentine in timp (la 48 de ore dupa aplicarea Diaminobutyroyl Dipeptidului se mentine redusa frecventa contractiei musculare cutanate cu 67%). Se stie ca Toxina Botulinica ( Botox-ul), injectata in piele, inhiba complet contractia muschilor cutanati. Asadar, putem concluziona ca Diaminobutyroyl Dipeptidul are, in experimentul de laborator, 82% din puterea toxinei botulinice. Cremele dermatocosmetice care contin concentratii active de Dipeptid Diaminobutyroyl, care pot fi utilizate in produsele cosmetice, aplicate de doua ori pe zi, reduc cu 52% marimea ridurilor in 28 de zile, asa dupa cum au dovedit testele clinice in cadrul carora s-a cercetat modificarea parametrilor Ra de netezire si Rz + Rt antirid dupa aplicarea cremei continand Diaminobutyroyl Dipeptid.

Nivelul de sofisticare al strategiei de concepere de noi formule de creme antirid a crescut atunci cand in produsele dermatocosmetice s-a introdus extractul de microalge Nannochloropsis Oculata, care reduce rapid ridurile prin cresterea sintezei cutanate de colagen (in experiment creste cu 67% sinteza de colagen in fibroblastii din pielea umana) si protejeaza de imbatranirea prematura prin blocarea distrugerii fibroblastilor – celulele cheie in imbatranirea cutanata – prin radicalii activi. In experiment, extractul de Nannochloropsis Oculata protejeaza cu 48% fibroblastii umani de stresul oxidativ indus de radicalii de peroxid de hidrogen.

Altfel spus, daca in fiecare zi ar trebui sa moara 2 fibroblasti, unul dintre ei este salvat de extractul de Nannochloropsis Oculata, ceea ce s-ar traduce prin reducerea cu aproximativ 50% a vitezei de imbatranire cutanata. Al treilea nivel de sofisticare in producerea cremelor dermatocosmetice cu efect antiimbatranire cutanata este reprezentat de folosirea in compozitia cremelor a apelor speciale care si-au dovedit un excelent efect antiimbatranire, asa cum este apa cu continut redus in Deuteriu – un izotop natural stabil de hidrogen.

Prof dr. Nedelcu Ioan, Membru al Academiei Americane de Dematologie

Postat in :

Dermatocosmetice Ingrijirea tenului

Data:

22-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Intreaba farmacistul

Vrei sa stii mai multe detalii despre un anumit produs? Ai o problema medicala sau cosmetica la care nu ai gasit inca rezolvare?

Scrie-ne intrebarea ta completand formularul
Completeaza formularul

Suna-ne la TelVerde 0800 833 003
(disponibil si din retelele de telefonie mobila)

0800 833 003
Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza