•  

Ingrijirea tenului mixt

Ingrijirea tenului mixt

Cel mai des intalnit, tenul mixt este o combinatie intre tenul gras, cel normal si/sau cel uscat. Zona T-ului (nas, barbie si frunte) este predispusa la ingrasare si la aparitia punctelor negre si a porilor dilatati, in timp ce restul zonelor au tendinta de uscare si chiar de puternica deshidratare.

Cu toate acestea, tenul mixt are tendinta sa fie mai degraba predispus spre ingrasare, decat spre uscare. Tenul mixt se recunoaste dupa porii dilatati, cosuri si comedoane (puncte negre), ce se formeaza cu precadere in zona T, dar nu numai.

Aceasta particularitate este foarte importanta in programul de ingrijire zilnica, care trebuie sa raspunda nevoilor specifice ale fiecarei regiuni in parte. Demachierea, tonifierea si aplicarea cremei raman reguli de baza, completate de gomajul saptamanal, urmat de o masca nutritiva. Astfel, vei elibera porii si vei indeparta celulele moarte si excesul de sebum, ajutand pielea sa se regenereze. Curatarea este foarte importanta, deoarece pe un ten curat toate produsele aplicate ulterior se absorb mult mai bine.

Nevoi diferite, actiune completa! Alege mixul crema hidratanta si calmanta (pentru zonele uscate si sensibile) si crema matifianta (pentru zonele cu exces de sebum). In plus, alterneaza  mastile hidratante cu cele de curatare in profunzime. Atentie, nu incarca excesiv zona T-ului. Ai grija si la fondul de ten: cel mai bine este sa folosesti doua fonduri de ten in aceeasi nuanta, dar cu texturi diferite: hidratanta si matifianta. Nu uita si de apa termala, excelenta baza de machiaj si sursa de hidratare.

Pentru rezultate optime, combina produsele dedicate acestui tip de ten ce au efect echilibrant.

In plus! Daca isi dovedesc eficienta, nu le schimba prea repede - ingrijirea tenului mixt necesita tratament de lunga durata pentru schimbari vizibile.

Postat in :

Ingrijirea tenului Dermatologie

Data:

15-03-2013

Taguri:

tenul mixt, zona T, porii dilatati, cosuri, comedoane, puncte negre, demachierea, tonifierea, gomajul, masca nutritiva, porii, excesul de sebum, curatarea, crema, fondul de ten, apa termala

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza