•  

Profilaxia primara si secundara optima pentru afectiunile articulare.

Accentul este pe profilaxie, atat primara, cat si secundara.Profilaxia primaraprevine instalarea unei afectiuni. Profilaxia secundara se refera la o boala cu evolutie cronica, vizand prevenirea acutizarilorcaracterizate prin pusee dureroase.

 

O astfel de situatieregasim si in evolutia bolii artrozice. Durerea articulara se poate instala in orice perioada a anului. Dar debutul bolii artrozicear putea fi prevenit (profilaxia primara), avand in vedere ca exista un determinism genetic care conditioneaza aparitia degradarii precoce a tesutului conjunctiv din componenta structurilor articulare.

 

Un supliment articular poate oferi organismului elementele necesare sintezei structurilor functionale (cartilaj hialin articular, lichid snovial), prevenind degradarea precoce a tesutului conjunctiv si instalarea modificarilor artrozice.

Tesutul conjunctiv articular este alcatuit din substanta fundamentala (contine si acid hialuronic), fibre (colagen, elastina) si celule.

Fibrele continute (colagen)sunt formate din proteine fibroase, ele fiind foarte rezistente la intindere, tractiune sau rupere.

 

Atunci cand substanta fundamentala a tesutului conjunctiv este lezata, asa cum se intampla in procesele de uzura articulara, inclusiv din contextul bolii artrozice, aceste celule mature (fibrocitele) redevin celule blast, active (fibroblasti), in vederea reparatiei si regenerarii matricei. Este exact momentul in care putem administra, in scopul profilaxiei primare, adica in scop preventiv, suplimentul articular. Fiindca va ajuta celulele la procesul natural de reparatie si regenerare structurala.

Prin urmare, daca banuim o predispozitie familiala de a dezvolta boala artrozica, este bine de stiut ca avem la indemana un aliat, precum Movial Plus. Movial Plus este la fel de util cand practicam un sport de performanta, in caz de supraponderalitate/obezitate (uzura prematura), cand inaintam in varsta (uzura pe cale naturala), cand trecem de la anotimpul cald la cel friguros si ploios, dar si iarna (modificari de vascularizatie si nutritie).

 

Movial Plus, prin continutul in Colagen hidrolizat tip II si acid hialuronic cu masa moleculara mare, prezinta compozitia ideala pentru ca asigura, atat profilaxia, cat si prevenirea instalarii durerii din acutizarea bolii artrozice, odata instalata.Previne suferinta.

Movial Plus este astfel deosebit de util in profilaxia secundara, prin imbunatatirea calitatii vietii pacientului artrozic.

 

In concluzie, Movial Plus este util, atat la debutul Bolii Artozice, cat si pe parcursul evolutiei ei, amanand instalarea degradarii articulare si instalarea crizelor dureroase prin sustinerea procesului normal de refacere a cartilajului articular si a cantitatii si compozitiei lichidului sinovial articular.

Data:

12-06-2019

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza