•  

Ingredientele cremelor de hidratare

Ingredientele cremelor de hidratare

Pielea are nevoie de apa pentru a fi stralucitoare. Echilibrul sau hidric poate fi reglat si cu ajutorul ingredientelor-minune din cremele de hidratare. Sa descoperim impreuna ce se ascunde in cutiuta magica a cremei pentru fata!  

Ingredientele cremelor de hidratare

Cosmetologia n-a descoperit inca modul in care sa stimuleze artificial echilibrul hidric din interior, iar acest lucru il poti face numai tu, band cel putin un litru de lichide zilnic si sperand ca organismul isi va face datoria. Cu toate acestea, cosmetologia a invatat sa mentina apa la suprafata pielii. In terapia de substitutie se folosesc amestecuri hidroscopice (care mentin umezeala), scopul lor fiind acela de a reface factorul natural de hidratare in stratul cornos.

- Acidul hialuronic are proprietati absolut miraculoase: un gram din aceasta substanta poate transforma in gel un litru de apa! In acelasi timp, creeaza la suprafata pielii o pelicula care impiedica apa sa iasa din straturile mai adanci.

- Chitozanul este obtinut din teasta din chitina a racilor si poate avea un efect asemanator celui al acidului hialuronic, chiar daca actiunea sa este mai slaba.

- Proteinele lactice si de matase si aminoacizii fac din apa niste geluri astringente ce contribuie la mentinerea umezelii pe o perioada mai lunga.

- Glicerina absoarbe foarte bine apa, dar nu numai din mediul natural, ci si din straturile profunde ale pielii, producand, uneori, deshidratarea pielii.

- Sorbitolul este unul dintre cei mai blanzi hidratanti. El apartine grupei zaharurilor. Sorbitolul formeaza o pelicula care nu dauneaza pielii si care pastreaza mult timp apa in stratul cornos. Preparatele care contin dimetikon sunt potrivite pentru orice tip de piele, chiar si pentru tenul sensibil sau uscat. Dimetikonul este folosit in special in cremele si mastile de zi.

- Apa termala este bogata in seleniu si sulf si are actiuni terapeutice, lotiunile si cremele cu acest ingredient fiind recomandate tenurilor uscate sau sensibile.

Postat in :

Dermatocosmetice

Data:

22-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Intreaba farmacistul

Vrei sa stii mai multe detalii despre un anumit produs? Ai o problema medicala sau cosmetica la care nu ai gasit inca rezolvare?

Scrie-ne intrebarea ta completand formularul
Completeaza formularul

Suna-ne la TelVerde 0800 833 003
(disponibil si din retelele de telefonie mobila)

0800 833 003
Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza