•  

Infectia cu Streptococ

Acest streptococ este o bacterie prezenta in flora saprofita a organismului si nu este periculoasa pentru adultii sanatosi. La un nou-nascut insa poate deveni periculoasa, provocand infectii grave in timpul nasterii naturale. Nu exista nici un simptom al acestei infectii, asa ca cel mai sigur solicita medicului tau sa-ti faca acest test, dar numai dupa saptamana 35.

Indiferent daca ai primit sau nu tratament antibiotic in timpul travaliului, bebelusul va fi tinut sub observatie cel putin 24 de ore dupa nastere. Infectia cu acest streptococ este cea mai frecventa infectie neonatala cu debut precoce si, netratata corespunzator, poate provoca complicatii grave.

La mama, infectia cu acest streptococ poate cauza infectia amniotica ce conduce la ruptura precoce a membranelor si, implicit, la nastere prematura. La nou-nascutul prematur (intre 24-34 saptamani) septicemia este cea mai frecventa manifestare a infectiei cu streptococ betahemolitic (30-40%), fiind urmata de meningita, care poate crea probleme pe termen lung (scaderea acuitatii vizuale, paralizie cerebrala, tulburari de dezvoltare si de comportament, epilepsie etc).

In cazul in care neonatologul observa vreunul din simptomele de mai sus, acesta va recolta probe biologice pentru confirmarea diagnosticului. In cazul unui diagnostic pozitiv, va incepe tratamentul cat mai rapid posibil.

Data:

28-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza