•  

Apa termala: sursa tineretii

Apa termala: sursa tineretii

Apele termale, foarte la moda in secolul XIX, au fost folosite traditional in balneoterapie si hidroterapie. Au existat observatii ale dermatologilor vremii, legate de imbunatatirea texturii cutanate si chiar de reducerea rosetii, iritatiei si pruritului dupa baia termala sau dupa aplicatiile de comprese cu apa termala. Diverse izvoare cu proprietati benefice si-au crescut reputatia de cand au fost introduse in procesul de fabricare a produselor cosmetice.

„Vindecarea” unor modificari de textura cutanata sau ameliorarea unor boli ca psoriazisul, eczeme, atopia, etc prin terapie de contact cu creme care au la baza apa termala se produce mai ales deoarece aceste tratamente sunt agreabile, emoliente, neiritante si relaxante.

Caracteristicile unice ale apelor termale sunt exploatate de mai multi producatori de produse dermatocosmetice din lumea larga. Continutul in microelemente moduleaza raspunsul imun al pielii, reface echilibrul celular si reconstituie vitalitatea cutanata.

Calmante si neiritante, aceste produse se adreseaza mai ales pielii hipersensibile intens reactive. In functie de pH-ul izvorului si temperatura apei la izvor, produsele care inglobeaza apa termala exercita o actiune antiinflamatorie, cicatrizanta si de reducere a uscaciunii cutanate.

Terapia cu apa termala, la moda in ultimii ani, este de incercat de catre cei sensibili cu probleme cutanate minore dar suparatoare.

Dr. Mihaela Leventer
Presedintele Societatii Romane de Medicina Estetica

Postat in :

Ingrijirea tenului

Data:

22-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza