•  

Antioxidantii, dusmanii ridurilor

Antioxidantii, dusmanii ridurilor

S-a descoperit remediul frumusetii fara batranete: antioxidantii! Aceste substante miraculoase pot vindeca aproape orice problema, de la cancer si pana la riduri. Iata de ce industria frumusetii foloseste antioxidantii in formulele produselor cosmetice antiimbatranire.  

S-a descoperit ca produsele pe baza de antioxidanti sunt singurele care sunt cu adevarat eficiente in prevenirea imbatranirii pielii (pierderea elasticitatii pielii, pierderea colagenului, depigmentarea, ridurile fine sau profunde).

Cei mai cunoscuti antioxidanti sunt vitaminele A, C, E si antioxidantii din ceaiul verde. Dar mai sunt si alte tipuri de antioxidanti care au inceput sa fie folositi de curand. Printre acestia se numara: superoxidismutaza (SOD), coenzima Q10 (ambele sunt enzime care se gasesc in mod natural in organism) si idebenonul.

• Vitamina C este benefica pentru regenerarea pielii, intrucat intervine in formarea colagelului. De asemenea, vitamina C functioneaza in special in asociere cu vitamina E si betacarotenul pentru a neutraliza radicalii liberi. Stiai ca oamenii sunt singurele mamifere care nu-si produc singure vitamina C?

 Vitamina E previne deteriorarea celulara provocata de radicalii liberi din mediu (de exemplu, radicalii produsi de expunerea la razele UV). Mai mult, un studiu publicat in 1996 de catre Institutul National American de Cercetari asupra imbatranirii indica faptul ca vitamina E poate sa reduca cu 27% riscul de mortalitate in general.

• Vitamina A se gaseste sub doua forme: retinolul si betacarotenul. Betacarotenul apara lipidele de peroxidare, iar membranele celulare - de distrugere. Totusi, el nu trebuie administrat celor care lucreaza intr-un mediu cu un continut redus de oxigen - cei care fac alpinism sau scufundari subacvatice. In cazul scaderii procentuale de oxigen, betacarotenul devine, el insusi, un radical liber si poate deveni nociv.

• Coenzima Q10 neutralizeaza sau inhiba formarea radicalilor liberi; protejeaza colagenul de efectele daunatoare ale radicalilor liberi produsi de razele UV.

 Superoxidismutaza (SOD) este un ferment care se gaseste in celulele noastre, primul nivel de aparare a pielii de radicalii liberi de oxigen. Protejeaza pielea de imbatranire, sub influenta luminii. Preparatele cu acest component au aparut recent pe piata si sunt ceva mai scumpe.

Postat in :

Ingrijirea tenului

Data:

25-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza