•  

Terapie cu Arbori

Terapie cu Arbori

Inteleptii orientali sunt convinsi ca arborii sunt o sursa puternica de energii care influenteaza vizibil starea de bine a omului. Traditia multor popoare este plina de istorii fabuloase in care copacii, personaje de basm cu puteri supraomenesti, sunt indispensabili oamenilor. Indiferent insa de credinta, fiecare dintre noi simte o mare bucurie si liniste cand se plimba prin padure sau cand copacul de sub fereastra se umple de muguri frematand de viata.

Starea aceasta de bine a fost constatata si studiata de om inca din antichitate. Asa s-a nascut o terapie extrem de eficienta - silvoterapia, pe care o utilizam uneori instinctual, fara a cunoaste mecanismele sau explicatiile efectelor ei miraculoase.


In popor se vorbeste despre aerul din padure ca despre un medicament si pe buna dreptate. Acest aer este plin de ioni negativi de oxigen, adica este puternic ozonat, iar acest lucru este extrem de benefic pentru organism. Se constata astfel in prezenta aerului "tare" de padure, o activare a circulatiei sangvine, o diminuare sau chiar o vindecare a bolilor aparatului respirator, reducerea insomniilor si chiar a starilor depresive. Fitoterapeutii recomanda bolnavilor de astm bronsic plimbari lungi in padurile de conifere, care sunt pline de uleiuri volatile cu efect antiinfectios. 

Celor care sunt mult prea stresati le sunt extrem de benefice padurile cu tei infloriti. Mireasma romantica a acestor flori este un calmant natural fermecator. Aceiasi fitoterapeuti cunosc si recomanda insa utilizarea diverselor parti ale arborilor (muguri, flori, fructe, scoarta) pentru a vindeca afectiuni dintre cele mai diverse, fara efectele adverse ale altor metode terapeutice.

Urmareste deci starea de bine pe care arborii ti-o transmit si iti va fi greu sa nu crezi ca aceste fiinte tacute sunt adevarate depozite de energii, pe care ti le ofera cu generozitate. Profita din plin de padure in primavara aceasta si vei simti ca renasti, ca iti regasesti echilibrul sufletesc la care visezi.

Postat in :

Relaxare si echilibru

Data:

22-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza