Plantele si rolul in cosmetica

PLANTELE SI ROLUL IN COSMETICA

Daca esti adepta produselor naturale, citeste in continuare care sunt cele mai utilizate extracte din plante in industria frumusetii si ce beneficii au.

  • Relaxare si echilibru

Iedera (Hedera helix)
Cine are celulita, a aflat deja despre efectele tonice ale acestei plante. Chiar din medicina straveche, extractele de iedera au avut efecte tonifiante si revigorante, marind elasticitatea pielii si ajutand circulatia periferica. Datorita proprietatilor sale, iedera este utilizata cu succes in formulele de creme anticelulitice si anivergeturi.  

Galbenele (Calendula officinalis)
„Kalendae“ in limba latina semnifica prima zi a lunii in calendarul roman, datorita faptului ca ele sunt inflorite tot timpul anului. Galbenelele au fost folosite in tratarea multor afectiuni. Planta este folosita sub forma de infuzie, tinctura, alifie. Florile contin ulei volatil, saponozide triterpenice, carotenoide, flavonoizi, vitamina C, substante proteice.  

Musetel
Este una dintre plantele cu cele mai largi aplicatii in cosmetica, avand proprietati antiinflamatoare, antiseptice, anestezice, decongestionante, dezinfectante, cicatrizante si emoliente. Extractul de musetel normalizeaza metabolismul pielii, activeaza epitelizarea si aparitia tesutului de granulatie dupa arsuri. Este recomandat in special in ingrijirea pielii sensibile si in intretinerea sanatatii parului.

Aloe vera
„Aloe“ inseamna „substanta amara“ in limba araba, iar „vera“ semnifica „adevarul“ in latina. Aceasta planta miraculoasa, cu frunze tari si miez transparent este extrem de utila in cosmetica pentru obtinerea unor emoliente, fiind foarte hidratanta si avand proprietati antiseptice si cicatrizante.


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!