•  

Terapie antistres: invata sa pictezi!

Terapie antistres: invata sa pictezi!

Vei comunica mai bine. Arta ne face mai umani, ne ajuta sa comunicam intr-un limbaj diferit, personal. Este un beneficiu important in special daca ai probleme in exprimarea sentimentelor.


Ca la terapie. Pictura este o activitate individuala chiar daca esti la un workshop sau in sala de curs. Vei patrunde in propria ta lume, un teritoriu plin de posibilitati. Stimularea mintii creative iti va permite sa te refugiezi in tine, ceea ce-ti va conferi liniste mentala, ce reduce stresul si genereaza relaxare si sentimente de fericire (lucru foarte important pentru persoanele temperamentale).


Mai mult respect de sine. Lucrul intr-un mediu fara concurenta si relaxant iti ingaduie sa ajungi mai aproape de marile realizari personale; acest lucru iti va consolida individualitatea si stima de sine. Asta este foarte important pentru persoanele codependente sau pentru cei care au nevoie de activitati care sa le intareasca autonomia.


Concentrare vindecatoare. Persoanele care se cufunda cateva ore in pictura sau in orice activitate creativa intra intr-o stare foarte puternica de concentrare; ei se rezuma numai la ceea ce fac, iar timpul trece neobservat. Durerea fizica poate disparea; este ca si cum ai trece intr-o alta dimensiune fara sa-ti parasesti trupul. In starea de creatie, te vei simti plin/a de energie. Este o stare similara celei obtinute cu ajutorul rugaciunii, meditatiei, muzicii, aromaterapiei si iubirii. Au fost cazuri de vindecare temporara miraculoasa in randul pictorilor, muzicienilor, care, aflati in aceasta stare, au reusit sa-si miste mainile atrofiate sau sa nu perceapa durerea in timpul creatiei. Pictorii Renoir si Gauguin si muzicianul Andrés Segovia sunt cateva exemple.


Stimulent pentru creier. Desenul si pictura stimuleaza ambele emisfere ale creierului. Emisfera stanga sustine partea rationala si logica, iar cea dreapta maximizeaza creativitatea si emotiile. Pictura este de ajutor in timpul cresterii si dezvoltarii copiilor, precum si in viata adulta, cand este foarte valoroasa in lupta contra unor boli precum Alzheimerul. Pictura stimuleaza imaginatia celor ce sufera de aceasta boala, a caror memorie incepe sa dispara.

Un plus pentru inteligenta emotionala. Emotiile fac parte din lumea creativa care se afla in noi. Exprimarea acestor sentimente prin pictura ne ajuta sa obtinem o armonie intre inima si minte, ceea ce ne va face sa experimentam mai multa fericire, dragoste, empatie si pace. In aceasta lume haotica in care traim, vizualizarea si relaxarea pe care le obtinem cand pictam sunt unelte care pe termen lung, ne imbunatatesc emotional, organic, energetic si spiritual.

Mai multa distractie. Invata sa pictezi si te vei distra din plin: vei rade, vei socializa, vei invata lucruri noi, te vei simti motivat sa termini ce ai inceput, vei aprecia natura si vei fi pasionat/a de un lucru bun!

Unde poti lua lectii de pictura in Bucuresti


1.    La Agora Art Studio poti incerca sedintele de creatie pentru incepatori, adulti, “Bazele desenului si culorii”, 11 sedinte, una pe saptamana, lunea, intre orele 19-21. Cursul se desfasoara in perioada 27 ianuarie-7 aprilie 2014.


2.    La Galeria Basil iti recomand cursul de desen, pictura si modelaj pentru adulti, 12 sedinte, una pe saptamana, miercurea, intre orele 19-21. Pret: 800 lei.


3.    Poti invata sa manuiesti instrumentele specific artelor plastice si la Asociatia Iarba Verde de Acasa. Pretul unui pachet cu 8 sedinte este de 640 lei/luna (intreaba, totusi, si daca mai au reduceri!). Cursurile se tin martea, intre orele 18:30-20:30, sambata, intre orele 10-12, si duminica, intre orele 12-14.
 

Postat in :

Relaxare si echilibru Sanatate psihomentala

Data:

10-01-2014

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza