Remedii pentru o digestie mai usoara

REMEDII PENTRU O DIGESTIE MAI USOARA

In perioada Sfintelor Sarbatori de Paste oamenii tind sa uite de dieta cumpatata si astfel se expun riscului problemelor digestive. Homeopatia ofera cateva remedii simple care te pot ajuta sa treci cu bine peste mesele in care abunda delicioasele mancaruri traditionale.

  • Medicina

Administrarea unui drenor biliar sapte - zece zile inaintea sarbatorilor si eventual chiar si cu o saptamana dupa, ne poate scuti de numeroase neplaceri digestive. Poti opta pentru CHELIDONIUM D6 administrat in doua prize zilnice de cate trei granule. Este rostopasca homeopata, cu un efect drenor mai puternic decat ceaiul si practic fara efectele toxice ale acestuia.

Putem preveni efectele nedorite ale mancatului si bauturii in exces administrand inainte de petrecere NUX VOMICA C200 - cinci granule. Eficient si in tulburari digestive datorate mancatului anapoda sau in iritabilitatea ce se instaleaza dupa betie, in aceasta situatie doza se repeta la doua - trei ore.

ANTIMONIUM CRUDUM  C9 este remediul gurmandului ce prezinta tulburari digestive si o limba alba, incarcata, dupa ce a mancat in exces. Cinci granule administrate la primele semne pot fi suficiente.

Daca apar tulburari digestive cu eructatii si varsaturi acide, scaune diareice eventual insotite de o migrena cu simptome oculare la o persoana cu suferinta biliara sau pancreatica, putem ajuta cu IRIS VERSICOLOR D30 - cinci granule; doua - trei prize repetate la un interval de una - doua ore.

Toxiinfectia alimentara (in special dupa consum de carne veche) cu scaune diareice frecvente, varsaturi epuizante si deshidratare, simptome ce apar de obicei dupa miezul noptii, beneficiaza de ARSENICUM ALBUM C 200 in doua - trei prize repetate la un interval de 30 de minute.

Nu uita ca cel mai bun medicament este cumpatarea. Nu folosi aceste sfaturi daca stii ca ai litiaza biliara sau ulcer duodenal activ! In acest caz adreseaza-te medicului!

Dr. Elena Vartan
Medic specialist medicina generala si homeopatie


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!