Recomandari pentru pacientii hipertensivi in  contextul posibilitatii aparitiei infectiei cu virus COVID-19

RECOMANDARI PENTRU PACIENTII HIPERTENSIVI IN CONTEXTUL POSIBILITATII APARITIEI INFECTIEI CU VIRUS COVID-19

  • COVID-19

Cercetarile au descoperit ca persoanele cu hipertensiune arteriala necontrolata sau netratata pot risca sa se imbolnaveasca grav de COVID-19.

De asemenea, este important sa retineti ca persoanele cu hipertensiune arteriala netratata par a fi mai expuse riscului de complicatii ale COVID-19 decat cele a caror tensiune arteriala crescuta este controlata cu medicamente.

Se recomanda celor mai multi oameni cu afectiuni existente sa se vaccineze cu un vaccin COVID-19. Un vaccin va poate impiedica sa luati virusul COVID-19 sau va poate impiedica sa va imbolnaviti grav daca va veti infecta cu virusul COVID-19 .

Medicamentele si modificarile aduse stilului de viata ofera o combinatie puternica pentru prevenirea sau reducerea problemelor de sanatate pe care le poate provoca hipertensiunea arteriala.Daca aveti tensiune arteriala crescuta, este important sa o controlati. Urmati planul de tratament pe care vi l-a recomandat medicul dumneavoastra. 

Iata cateva recomandari care pot ajuta la controlul tensiunii arteriale crescute:

Alegeti alimente sanatoase pentru inima. Luati in considerare o dieta care se concentreaza pe fructe, legume, cereale integrale, pasari de curte, peste si alimente lactate cu continut scazut de grasimi.

Scadeti sarea din dieta. Obiectivul este de a limita sodiul la mai putin de 2.300 miligrame (mg) pe zi sau mai putin. Cu toate acestea, un aport mai mic de sodiu - 1.500 mg pe zi sau mai putin - este ideal pentru majoritatea adultilor.

Incercati sa slabiti sau macar sa nu cresteti in gretutate. Pierderea chiar si a unui pic de greutate va poate reduce tensiunea arteriala.

Fiti activi. Exercitiile fizice regulate scad tensiunea arteriala si ajuta la combaterea stresului si la scaderea greutatii corporale. 

Evitati sau limitati consumul de alcool. Alcoolul poate creste tensiunea arteriala.

Renuntati la fumat. Tutunul face ca tensiunea arteriala sa creasca si favorizeaza aparitia si cresterea placilor de aterom in arterele dumneavoastra.

Foarte important! Nu schimbati nimic din medicatie si stil de viata, fara sa discutati mai intai cu medicul dumneavoastra. 

Pentru informatii suplimentare cu privire la medicatia prescrisa pentru afectiunea dumneavoastra in urma consultului realizat de medicul specialist, puteti sa apelati cu incredere la specialistii din farmaciile Help Net.
 

 

Dr Gafar Filis 


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!