•  

Purifica aerul din casa!

Purifica aerul din casa!

Traim intr-unul dintre cele mai poluate orase europene. Nu-i de mirare ca numarul celor care sufera de afectiuni respiratorii este in crestere. Iata ce poti face pentru ca aerul din caminul tau sa fie mai curat!

Scapa de praf si fum!

Daca esti sensibil la praf, renunta la covoarele foarte pufoase si la alte obiecte care aduna praful. Sterge mobila de praf la intervale regulate si spala podelele ori de cate ori aspiri praful. Cand dormi, acopera salteaua cu un material impotriva alergenilor, pentru a te proteja de particulele de praf. Fumul de tigara este deosebit de nociv, chiar si cand esti fumator pasiv! Nu fuma si nu lasa pe nimeni sa fumeze la tine in casa!

Atentie la mucegai!

Mucegaiul agraveaza problemele respiratorii. Acesta se poate dezvolta oriunde exista umezeala: faianta, covoare, mobila, pereti, spatii goale sau conducte de aer. Coloniile de mucegai arata uneori ca niste pete de noroi si au un miros statut. Daca exista posibilitatea, incearca sa izolezi peretii casei cu polistiren. Aeriseste ori de cate ori este posibil si remediaza problemele de scurgere de apa. Un robinet sau o teava care are scurgeri iti poate ameninta sanatatea, deoarece orice acumulare de umezeala poate crea un mediu propice mucegaiului toxic.

Umidificatoare de aer

Uneori, din cauza aerului conditionat sau al incalzirii, aerul din camin poate deveni foarte uscat, aproape irespirabil. Este indicat sa folosesti boluri pline cu apa, pe care sa le asezi pe calorifere sau, daca ai posibilitatea, cumpara-ti umidificatoare de aer - sunt excelente, improspateaza aerul din casa. Nu exagera cu odorizantele de camera! Uneori, folosirea excesiva a odorizantelor pentru a parfuma aerul din casa poate avea un efect invers, provocand alergii si declansand astmul bronsic si alte afectiuni.

Daca esti sensibila la mirosuri puternice, mai bine aeriseste camera sau incearca sa folosesti doar arome naturale, nu sintetice. Iarna, poti pune pe calorifer portocale in care ai infipt cuisoare - vor raspandi un miros proaspat. Vara, poti pune la uscat flori de tei sau de soc.

Postat in :

Relaxare si echilibru

Data:

25-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza