•  

Ingrijirea parului uscat

Ingrijirea parului uscat

Aspru, lipsit de stralucire, de cele mai multe ori electrizat, fragil si cu tendinta de a se rupe usor - parul uscat si deteriorat are un strat exterior (cuticula) care este insuficient protejat de sebumul produs de glandele sebacee. Acest strat este necesar firului de par, deoarece il protejeaza si il lubrifiaza, intarind coeziunea cuticulei si favorizand formarea scutului protector al fibrei capilare. In plus, pe langa deficitul de sebum, acest tip de par este si insuficient hidratat.

In mod normal, parul are o umiditate de 10%, care dezechilibrata, afecteaza abilitatea cuticulei de atragere si de retinere a umezelii.

Parul uscat si deteriorat este rezultatul unor agresiuni multiple, provocate de: vopsiri sau decolorari repetate, substantele din apa de piscina, utilizarea de produse cosmetice sau de styling agresive, caldura emanata de aparatele de coafat, spalari prea dese, poluare, expunere la soare, un regim de viata neadecvat, cu o alimentatie saraca in vitamine si nutrienti, o hidratare insuficienta.

Parul uscat denota insa si un dezechilibru in organism. In mod normal, firul de par este protejat de sebumul secretat de glandele sebacee. Daca sebumul este produs in cantitati reduse, parul se deshidrateaza, efect potentat si de factorii externi de mediu (soare, vant, frig, poluare).

Hidratarea este cuvantul de ordine

Consuma cei doi litri de apa zilnic (pentru a reface hidratarea naturala a parului) si alimente bogate in vitamina A, esentiala pentru stimularea secretiei de sebum.

Evita sa folosesti apa prea fierbinte (vei distruge cuticula), foloseste doar produse de ingrijire speciale pentru parul uscat si o data pe saptamana, aplica o masca intens hranitoare si las-o sa actioneze peste noapte, sub o folie de aluminiu.

Depozitul de ulei natural al firului de par (sebumul) se va reface, iar parul isi va recapata supletea si stralucirea.

Postat in :

Ingrijirea parului Dermatologie

Data:

15-03-2013

Taguri:

parul uscat, deteriorat, sebumul, vopsiri, decolorari, piscina, cosmetice, coafat, poluare, soare, vitamina A, masca

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza