FESTIVAL MOTHER'S DAY! Sarbatoreste luna femeii si bucura-te de pana la 25% reducere la LA ROCHE POSAY, VICHY si CERAVE. Vezi toate produsele >>aici<<
Contul MeuCosul meu

Cosul este gol

NONFLATIN 80MG 20 CAPSULE MOI

Adauga la Favorite

Brand: PRODUSE BIOFARM

* Pretul afisat este valabil doar pentru comenzi online. In farmacii pretul poate varia.

Vezi alte produse din acelasi brand Vezi alte produse din aceeasi categorie

NONFLATIN 80MG 20 CAPSULE MOI

NONFLATIN 80 mg capsule moi contine simeticona care apartine unei clase de medicamente pentru tulburari intestinale functionale. Simeticona dezintegreaza bulele de gaz acumulate in stomac si intestine. Gazele eliberate in urma acestui proces pot fi apoi eliminate in mod natural.

NONFLATIN 80 mg capsule moi este indicat:
- in tratamentul simptomatic al tulburarilor gastro-intestinale induse de acumularea excesiva de gaze in intestin , de exemplu, meteorismul, flatulenta;
- pentru pregatirea unor explorari abdominale cu scop diagnostic, cum sunt: radiografia, ecografia.

Medicamentul este indicat la copii de la 6 ani, adolescenti si adulti.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Nonflatin

Nu luati Nonflatin:
- daca sunteti alergic la simeticona sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- Utilizarea Nonflatin nu este recomandata la copii cu vartsta sub 6 ani.

Atentionari si precautii
Simptomele datorate gazelor pot sa fie un semn al unor probleme mai grave la nivelul stomacului sau al intestinelor. Acestea pot include: senzatie de presiune si plenitudine, eructatii, zgomot intestinal, balonare. Daca se produc si/sau persista aceste simptome, trebuie sa va prezentati la medic. Acesta va investiga daca exista o alta boala care necesita tratament adecvat.

Nonflatin impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Nu se cunosc interactiuni cu alte medicamente. Cu toate acestea, nu poate fi exclusa complet o posibila influenta asupra absorbtiei altor substante active datorita potentialului simeticonei de a modifica tensiunea activa de suprafata.

NONFLATIN impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Nu se cunosc interactiuni cu alimente sau bauturi. Cu toate acestea, nu poate fi exclusa complet o posibila influenta asupra absorbtiei altor nutrienti.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

De regula, simeticona poate fi folosita fara retineri in timpul sarcinii si alaptarii, deoarece este excretata din intestin nemodificata si nu este absorbita in organism.
Totusi, durata totala a administrarii nu ar trebui sa depaseasca trei zile si ar trebui sa fie urmata de un interval liber de 14 zile

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
NONFLATIN nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Nonflatin contine tartrazina (E 102).
Poate provoca reactii alergice (chiar intarziate)

3. Cum sa luati Nonflatin

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Tulburari gastro-intestinale determinate de acumularea de gaze intestinale

Adulti si adolescenti: doza uzuala recomandata este de 80 mg simeticona (1 capsula moale NONFLATIN), administrata oral, de 3-4 ori pe zi.

Copii cu varsta cuprinsa intre 6-14 ani: doza uzuala recomandata este de 80 mg simeticona (1 capsula moale NONFLATIN), administrata oral, de 1-2 ori pe zi.

Mod de administrare
NONFLATIN se administreaza in timpul mesei, dupa masa sau inainte de culcare.

Durata tratamentului
NONFLATIN se administreaza pana la scaderea disconfortului, dar nu mai mult de 30 de zile consecutive.

Pregatirea pentru explorari diagnostice la nivelul abdomenului
Doza uzuala recomandata este de 240 mg simeticona pe zi (1 capsula moale de NONFLATIN de 3 ori pe zi in ziua anterioara examinarii) si 80 mg simeticona (1 capsula moale de NONFLATIN) in dimineata zilei examinarii.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din NONFLATIN
Nu sunt anticipate efecte negative in cazul unui supradozaj. Cantitati mari de simeticona sunt tolerate fara probleme. Simeticona dezintegreaza spuma din stomac si intestine printr-un proces pur fizic, nu este absorbita in sange.

Daca uitati sa utilizati NONFLATIN
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati urmatoarea doza din NONFLATIN la ora la care era programata.

Daca incetati sa utilizati NONFLATIN
Intreruperea administrarii de NONFLATIN se poate face fara aparitia de efecte nedorite.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului

4. Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente: foarte frecvente (care afecteaza mai mult de 1 pacient din 10), frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti), mai putin frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti), rare (care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti), foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti), cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile).

Cu frecventa necunoscuta: reactii alergice.

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Nonflatin

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe blister si pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii

Ce contine Nonflatin
- Substanta activa este simeticona. Fiecare capsula moale contine simeticona 80 mg.
- Celelalte componente sunt: gelatina, glicerol, tartrazina (E 102), apa purificata.

Cum arata Nonflatin si continutul ambalajului
Nonflatin se prezinta sub forma de capsule capsule moi, rotunde, de culoare galbena, ce contin o solutie vascoasa, opalescenta, de culoare alb-gri

Continutul ambalajului
Cutie cu 2 blistere formate din film PVC transparent si folie aluminiu a cate 10 capsule moi.

 

Informatii suplimentare

Producator: BIOFARM
Brand: BIOFARM

Citeste mai mult

Pareri NONFLATIN 80MG 20 CAPSULE MOI

Fii primul care scrie o parere

Adauga o parere

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!

Produse similare

Alti clienti au cumparat si...

Intreaba farmacistul tau

L-V: 08:30 – 16:30


Gaseste cea mai apropiata farmacie Help Net

442 farmacii
in Romania