•  

Ingrijirea parului la barbati

Ingrijirea parului la barbati

Factorii principali ce determina caderea parului la barbati sunt in primul rand de tip ereditar, apoi intervin carentele alimentare, deficitele circulatorii, varsta. La acestia se mai adauga si factorii secundari sau agravanti: excesul de sebum, matreata, dietele incorecte, tratamentele medicamentoase, poluarea si stresul. Fie ca este scurt sau lung, coafat sau ciufulit, parul barbatilor trebuie sa fie impecabil pentru a nu crea o impresie proasta.

Printre principalele probleme cu care barbatii se confrunta este cea a caderii parului. Confruntarea zilnica cu oglinda este un moment stresant pentru cei afectati de subtierea parului. Pierderea increderii de sine si a sex-appealului sunt doar cateva din sentimentele prin care trece o persoana atunci cand realizeaza ca in fiecare zi parti tot mai mari ale scalpului sau devin vizibile.

In timp ce la femei, caderea parului este difuza si sezoniera, la barbati ea este localizata, precoce (poate incepe chiar si la 20 de ani), progresiva si uneori ereditara. Ea este agravata de excesul de sebum, matreata, stres, poluare. In consecinta, in ultimii ani au aparut pe piata game de tratament si de sampon impotriva caderii parului, specializate pe actiuni diferite pentru femei si barbati. Desigur si la barbati, ca si la femei starea in care se afla parul reflecta de multe ori starea de sanatate generala a organismului, de aceea pe langa tratamentul specific, o schimbare in stilul de viata este mai mult decat binevenita.
 
Un tratament cu produse impotriva caderii parului, la care se adauga cateva mici secrete: masajul scalpului (la nivelul sau este regasit un sistem de vase de sange care au rolul de a transporta substantele nutritive, vitaminele si mineralele pana la foliculul firului de par. Pentru stimularea gradului de vascularizare este bine ca la fiecare samponare sa fie efectuat un masaj usor, cu buricele degetelor), un sampon si un balsam cu pH neutru, care sa hidrateze si sa disciplineze firul de par si utilizarea produselor de styling cu moderatie (firele de par sunt incarcate in exces, se subtiaza si, intr-un final, se rup).
 

Postat in :

Ingrijirea parului Dermatologie

Data:

15-03-2013

Taguri:

carentele alimentare, varsta, poluarea, stresul, matreata, excesul de sebum, parul barbatilor, ereditara, stilul de viata, masajul scalpului, sampon si balsam cu pH neutru

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza