•  

Impotenta versus priapismul

Impotenta versus priapismul

Priapismul este o afectiune medicala  ce presupune o erectie patologica, dureroasa, neurmata de ejaculare si care nu se datoreaza stimularii sexuale. Apare la toate varstele, inclusiv la nou-nascuti, din cauza ca sangele de la nivelul penisului nu mai poate fi drenat adecvat. In functie de durata erectiei, uneori se poate ajunge la o disfunctie erectila permanenta sau chiar la cangrena penisului.

Priapismul poate aparea spontan sau ca reactie la diversi stimuli, precum tratamentele medicamentoase sau consumul excesiv de alcool. Alte cauze ale aparitiei acestei disfunctii pot fi:

- traume (accidentale sau chirurgicale);
- leziuni ale sistemului nervos, cu precadere la nivelul coloanei vertebrale;
- scleroza multipla sau diabet (in cazuri destul de rare);
- tratamente medicamentoase pe baza de papaverina, alprostadil, fentolamina, sildenafil (compus activ al pastilei de Viagra), tradozon, clorpromazin, prazosin, nifedipin, warfarina, heparina, omeprazol, metoclopramid, tamoxifen.
 
De asemenea, exista o ipoteza conform careia una din cauzele priapismului este reprezentata de un nivel crescut de Adenozina (substanta care intra in compozitia acizilor nucleici si care are un efect vasodilatator). 
 
Tratament

Tratamentul priapismului este unul invaziv. El consta in drenajul chirurgical, al sangelui din tesuturile penisului aflat in erectie.
 
In anumite cazuri, destul de rare, medicii recomanda injectarea unui agent, precum metaraminol, cu scopul de a inhiba reactia sau chiar interventia chirurgicala evitandu-se leziunile severe ale muschiului penil. 

 

Postat in :

Sexologie

Data:

21-05-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza