•  

Igiena corecta a corpului

Igiena corecta a corpului

Pielea este cel mai intins organ al corpului, cu propriile sale necesitati si care ne protejeaza in fata agresiunilor externe. De aceea produsele cosmetice care se aplica pe pielea corpului trebuie sa-i respecte foarte strict pH-ul.

Cele mai bune metode de curatare a pielii sunt baia sau dusul, dar doar o singura data pe zi. Spalarea continua a corpului si folosirea sapunurilor si a gelurilor agresive altereaza filmul hidrolipidic, usuca in exces pielea si duc la o sensibilizare extrema a acesteia.

Mainile si picioarele au foarte putine glande sebacee si, din aceasta cauza, sunt predispuse la uscare si descuamare, iar la polul opus, axilele necesita o folosire mai accentuata a sapunului.

Produsele de curatare, sapunuri, geluri, creme si lotiuni pentru dus - elimina microbii, microorganismele, transpiratia si celulele moarte. Au la baza acizi grasi, polimeri si agenti antimicrobieni. Alese in mod corespunzator nu exista riscul aparitiei efectelor adverse asupra pielii.

Pielea capului trebuie tratata cu aceeasi atentie ca pielea oricarei alte parti a corpului, de aceea trebuie folosite sampoane nonagresive; un sampon gresit ales, care nu corespunde tipului de piele si de par, poate produce afectiuni dermatologice ca pruritul si descuamarea.

Fata este partea corpului cel mai expusa la factorii de mediu de aceea are nevoie de o atentie aparte. In plus, machiajul folosit peste zi trebuie indepartat Tenul trebuie curatat in fiecare dimineata si seara lapte demachiant nonagresiv, adecvat tipului de piele.

Postat in :

Ingrijirea parului Ingrijirea corpului Ingrijirea tenului

Data:

18-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza