•  

Hidroterapia

Hidroterapia

70% dintre tesuturile corpului uman sunt apa. 80% din sange si 90% din creier sunt tot apa. Suntem ceea ce mancam asa cum spun chinezii, dar si ceea ce bem. Apa este mediul in care copiii se simt cel mai bine, caci seamana atat de mult cu universul din burtica mamei. Fara mancare putem trai saptamani, fara apa insa nu rezistam decat cateva zile. Acolo unde nu exista apa nu exista pana la urma viata.

Omul pierde zilnic pana la 2,5% liri de apa si putini dintre noi avem grija sa-i mai recuperam in timp util. Deja a devenit un lait-motiv, al medicilor si terapeutilor de orice fel, sfatul «Bea cel putin 2 litri de apa pe zi !», indiferent daca esti sanatos sau nu. Iar apa aceasta nu trebuie inlocuita decat cel mult cu ceai si in nici un caz cu sucuri pline de conservanti si coloranti, care pana la urma iti fac mai rau decat lipsa lichidelor. 

Efecte curative descoperite inca din Antichitate!

Apa este folosita in mod terapeutic sau pentru mentinerea sanatatatii in hidroterapie.

1. Apa conserva si transporta caldura in organism.
2. Apa dizolva in organism substante ca mineralele, care astfel pot fi utilizate in diverse procese metabolice.
3. Apa este esentiala in circulatia sangelui. De exemplu daca esti hipotensiva incearca sa bei mult mai multa apa si te vei simti mai bine.
4. Apa nu iti face rau indiferent cat esti de sensibila la factorii de mediu.
5. Apa se gaseste in diverse forme in natura: solida, lichida sau sub forma de vapori. Gheata poate fi utilizata pentru a raci (comprese cu gheata de exemplu). Apa sub forma lichida se poate bea, dar este extrem de utila la diverse temperaturi, in bai si comprese. Aburii sunt si ei utilizati cu efecte terapeutice in binecunoscutele saune, care ne relaxeaza si ne ajuta sa slabim.

Apa are si efecte de calmare si relaxare asupra noastra, fie ca o utilizam sub forma de bai, dusuri, spray-uri si comprese. Alunga efectele stresului inotand de cate ori ai ocazia, sau pregatindu-ti o baie calduta, imbogatita cu uleiuri aromate relaxante, seara cand ajungi daramata de alergatura zilnica. Nimic nu se compara cu efectele benefice ale acestui adevarat ritual.

Hidroterapia sau terapia cu ape termale era esentiala in tratarea diverselor afectiuni in Roma antica, China sau Japonia. Grecii faceau bai terapeutice pentru multe afectiuni. In China baile sunt adevarate ritualuri. Respectul fata de apa, pe care omul il are din vechime se observa si in fapul ca aceasta este elementul purificator in numeroase ritualuri... iar Fat Frumos din basmele copilariei noastre revine la viata de fiecare data cand este stropit cu Apa Vie.

Postat in :

Relaxare si echilibru

Data:

19-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza