Fototipul pielii

FOTOTIPUL PIELII

Exista o clasificare a tipurilor de piele, dupa sensibilitatea la razele solare, numita fototip. In functie de fototipul de piele, se stabileste protectia necesara impotriva razelor solare. Sunt identificate sase fototipuri, corespunzand celor sase tipuri de piele si culorii parului. Cu cat fototipul este mai mic, cu atat persoana in cauza trebuie sa se protejeze mai mult de soare.

  • Ingrijirea corpului

Pentru inceput, afla ce fel de piele ai si alege tipul de protectie solara potrivita. Nu uita: pentru o protectie optima este foarte importanta reaplicarea produselor ori de cate ori este nevoie. Produsul trebuie reimprospatat, chiar daca este unul rezistent la apa. Chiar si asa, vara, in orele de varf 10:00 - 16:00, atunci cand radiatiile solare sunt la capacitate maxima, evita sa stai in bataia directa a soarelui. Poarta palarie (acopera capul, urechile si gatul) si ochelari de soare (nu ca un moft, ci absolut necesari pentru protejarea retinei).

Fototipul 1: par blond sau roscat, ochi verzi sau albastri, piele extrem de alba, ce se arde usor si nu se bronzeaza niciodata. In primele zile de expunere la soare foloseste o crema cu protectie mare, urmand ca gradual sa treci la un produs cu un factor mai mic de protectie.

Fototipul 2: par blond-roscat spre saten, ochi verzi-caprui, piele deschisa care se arde usor si se bronzeaza foarte greu.

Fototipul 3: par saten, ochi caprui, piele de culoare medie, ce se arde moderat si se bronzeaza gradual.

Fototipul 4: par saten-brunet, ochi caprui sau negri, piele mata care se arde greu si se bronzeaza bine.

Fototipul 5: par brunet, ochi negri, piele inchisa care se arde foarte rar si se bronzeaza intens.

Fototipul 6: par negru, piele neagra care nu se arde niciodata.


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!