Descopera ofertele produselor de Protectie Solara cu reduceri pana la -30% la brand-urile tale preferate. Vezi toate produsele >>>aici<<<
Contul MeuCosul meu

Cosul este gol

DR. FREI AS-304-L PULSOXIMETRU DEGET

Adauga la Favorite

Brand: PRODUSE DR. FREI

In Stoc

Ridicare GRATUITA din farmacie

Pret online

83,97 RON

buc

* Pretul afisat este valabil doar pentru comenzi online. In farmacii pretul poate varia.

DR. FREI AS-304-L PULSOXIMETRU DEGET

Utilizarea conform destinatiei

Folositi pulsoximetrul AS-304-L exclusiv la om, pentru masurarea saturatiei arteriale in oxigen (SpO?) la nivelul hemoglobinei si pentru masurarea frecventei cardiace (frecventa pulsului). Poate fi folosit pentru toate persoanele, cu exceptia nou-nascutilor si  sugarilor. Pulsoximetrul poate fi folosit atat in mediul privat (acasa, in calatorii), cat si in domeniul medical (spitale, institutii medicale).

Prezentare

Pulsoximetrul AS-304-L serveste la masurarea neinvaziva a saturatiei arteriale in oxigen (SpO?) si a frecventei cardiace (frecventa pulsului). Saturatia in oxigen indica procentul de hemoglobina din sangele arterial care fixeaza oxigen. Din acest motiv reprezinta un parametru important pentru evaluarea functiei de respiratie. Daca se scade sub sau se depasesc limitele de alarma individuale setate se emite un semnal sonor de avertizare. O valoare scazuta a saturatiei in oxigen conduce mai ales la diverse afectiuni (afectiuni ale cailor respiratorii, astm, insuficienta cardiaca etc.). Persoanele cu o valoare scazuta a saturatiei in oxigen prezinta frecvent urmatoarele simptome: dispnee, frecventa cardiaca marita, scaderea performantei, surescitare si transpiratie excesiva. O saturatie in oxigen redusa care este cunoscuta si are caracter cronic trebuie supravegheata prin intermediul pulsoximetrului dumneavoastra sub monitorizarea medicului. In cazul unei saturatii in oxigen cu o valoare scazuta acuta, insotite sau nu de simptome, trebuie consultat imediat un medic, deoarece poate fi vorba de o situatie care pune in pericol viata. Prin urmare, pulsoximetrul este potrivit in special pentru pacienti care prezinta riscuri marite, cum ar fi persoane cu afectiuni cardiace, astmatici, dar si pentru sportivi si persoane sanatoase care se afla adesea la altitudini mari (de exemplu, alpinisti, schiori sau piloti amatori).

Caracteristici:

 • Determinarea saturatiei de oxigen (SpO2) si a ratei pulsului;
 • Usor si portabil;
 • Indicator baterie descarcata;
 • Snur pentru transport;
 • Masurare confortabila si usor de efectuat;
 • Afisaj LED;
 • Oprire automata dupa 8 secunde;
 • Instrument de mare precizie;
 • Metoda de masurare
 • Masurare neinvaziva a saturatiei arteriale in oxigen la nivelul hemoglobinei si a frecventei pulsului la deget

Detalii tehnice

Domeniu de masurare:

SpO? 0 - 100%

Puls: 0 -254 batai/minut

Precizie:

SpO? 70 -100%, ?2%,

Puls: 30-250 bpm, ?2 batai/minut

Dimensiuni: 57x31x30.5 mm;

Greutate aprox.: 27.5 g

Tip baterie: 2 x AAA 1,5V.

Conditii de functionare admise

+5C pana la +40C, ?85% umiditate atmosferica relativa, 700-1060 kPa presiune atmosferica

Conditii de depozitare admise

-20C pana la +50C, ?93% umiditate atmosferica relativa, 50~106 kPa presiune atmosferica

Accesorii incluse in set

1 snur

2 baterii AAA

Instructiuni de utilizare

Principiul Masurarii

Principiul Oximetrului este urmatorul: O formula de experienta a procesarii de date este stabilita utilizand Legea Lambert Beer in conformitate cu Caracteristicile de Absorbtie a Spectrului de Hemoglobina Redusa (Hb) si Oxihemoglobina (HbO2) in stralucire si aproape de zonele cu infrarosu. Principiul de functionare al instrumentului este: Tehnologia de Inspectie Fotoelectrica a Oxihemoglobinei este adoptata in conformitate cu Tehnologia de Scanare si Inregistrare a Capacitatii Pulsului, astfel incat doua fascicule cu lungimi de unda diferite ale luminilor pot fi focalizate pe varful unghiilor umane prin intermediul unui senzor de tip deget cu clema. Apoi, semnalul masurat poate fi obtinut de catre un element fotosensibil, informatiile obtinute prin care vor fi afisate pe ecran prin tratarea in circuite electronice si microprocesor.

Indicatie:

Daca scoateti degetul din pulsoximetru, aparatul se opreste automat dupa aprox. 5 secunde.

Tasta functionala:

Tasta functionala a pulsoximetrului prezinta un total de trei functii:

Functia de pornire: Cand pulsoximetrul este oprit, il puteti porni apasand tasta functionala.

Functia de afisare pe ecran: Pentru a seta formatul de afisare pe ecran dorit (portret, peisaj), apasati in timpul functionarii aparatului tasta functionala.

Functia pentru meniul de setari: In meniul de setari puteti seta mai multi parametri.

Fixarea snurului:

Pentru a putea transporta mai usor pulsoximetrul (de exemplu, in calatorii), puteti fixa un snur de aparat.

Evaluarea rezultatelor

AVERTIZARE

Urmatoarele informatii pentru evaluarea rezultatului dumneavoastra NU sunt valabile pentru persoane cu afectiuni preexistente (de exemplu, astm, insuficienta cardiaca, afectiuni ale cailor respiratorii) si la altitudini peste 1500 de metri. Daca suferiti de afectiuni preexistente, apelati intotdeauna la medicul dumneavoastra pentru a va interpreta valorile masurate.

Rezultat SpO? (saturatie in oxigen) in%

Clasificare/Masuri de adoptat

99-94

Valori normale

94-90

Domeniu scazut: Se recomanda consultarea unui medic

< 90

Domeniu critic: Consultati urgent un medic

 

Cititi cu atentie prezentele instructiuni de utilizare! Nerespectarea urmatoarelor indicatii poate conduce la vatamari corporale sau daune materiale. Pastrati instructiunile de utilizare si permiteti si altor utilizatori accesul la acestea. Predati aceste instructiuni de utilizare la instrainarea aparatului.

 

AVERTIZARE

Verificati daca toate componentele indicate sunt incluse in pachetul de livrare.

Verificati periodic pulsoximetrul pentru a va asigura ca aparatul nu prezinta daune vizibile anterior utilizarii si ca bateriile sunt incarcate inca suficient. Nu-l folositi in cazul in care aveti indoieli si adresati-va serviciului pentru clienti de la Beurer sau unui comerciant autorizat.

Nu utilizati piese suplimentare care nu sunt recomandate de producator sau care nu sunt comercializate ca accesorii.

Nu sunteti autorizat in niciun caz sa demontati sau sa reparati aparatul, in caz contrar nefiind posibila garantarea unei functionari ireprosabile. In caz de nerespectare pierdeti garantia. Pentru efectuarea reparatiilor, contactati serviciul pentru clienti de la Beurer sau un comerciant autorizat.

NU utilizati pulsoximetrul

 • daca prezentati reactii alergice la produse din cauciuc.
 • daca aparatul sau degetul testat sunt umede.
 • la copii mici si sugari.
 • in timpul unei investigatii IRM sau CT.
 • in timpul masurarii tensiunii la bratul corespunzator folosind o manseta.
 • pe degete murdare, cu leucoplast sau cu unghii vopsite.
 • la degete groase care nu pot fi introduse fara forta in aparat (varful degetului: latime > 20 mm, grosime > 15 mm).
 • la degete cu modificari anatomice, edeme, cicatrice sau arsuri.
 • la degete cu grosime si latime prea mici, cum se intalnesc, de exemplu, la copii mici.
 • la pacienti care nu pot sa tina linistit locul de aplicare (de exemplu, in caz de tremur).
 • in apropierea amestecurilor de gaze inflamabile sau explozive.

AVERTIZARE:

 • La persoane cu probleme circulatorii, utilizarea pulsoximetrului timp indelungat poata sa produca o stare de indispozitie sau dureri. Prin urmare, nu folositi pulsoximetrul mai mult de 2 ore pe acelasi deget.
 • Nu efectuati, doar pe baza rezultatelor masurarii, o autodiagnosticare sau un autotratament fara a consulta medicul curant. Nu luati alte medicamente fara sfatul unui specialist si nu modificati tipul si/sau doza medicatiei existente.
 • In timpul masurarii nu priviti direct in interiorul carcasei. Lumina rosie si lumina infrarosie invizibila a pulsoximetrului pot cauza leziuni oculare.
 • Acest aparat nu este destinat utilizarii de catre persoane (inclusiv copii) cu abilitati fizice, senzoriale sau psihice limitate sau care nu detin experienta si/sau cunostinte suficiente, cu exceptia cazului in care sunt monitorizate de o persoana competenta responsabila pentru siguranta lor sau cand primesc indicatii din partea acesteia cu privire la utilizarea aparatului. Copiii trebuie supravegheati pentru a nu se juca cu acest aparat.
 • Unda pulsatila si coloana pulsatila afisate nu permit o evaluare a intensitatii pulsului sau a intensitatii de irigare la locul de masurare, ci servesc exclusiv la reprezentarea variatiei semnalului optic actual la locul de masurare fara a asigura o diagnosticare sigura a pulsului.

Nerespectarea urmatoarelor instructiuni poate conduce la masurari inexacte sau eronate.

 • Pe degetul la care efectuati masurarea nu trebuie sa se afle oja, unghii false sau alte produse cosmetice.
 • Trebuie sa aveti grija ca unghia degetului la care efectuati masurarea sa fie atat de scurta incat pulpa degetului sa acopere elementele senzorului din carcasa.
 • Nu miscati mana, degetul si corpul in timpul masurarii.
 • In cazul persoanelor cu aritmie, valorile masurate ale SpO? si ale frecventei cardiace pot fi denaturate sau nu este posibila defel masurarea.
 • In cazul intoxicatiilor cu monoxid de carbon, pulsoximetrul indica valori prea ridicate.
 • Pentru a nu denatura rezultatul, se recomanda ca in imediata apropiere a pulsoximetrului sa nu existe surse de lumina puternice (de exemplu, lampi cu fluorescenta sau radiatii solare directe).
 • La persoane cu tensiune scazuta, persoane care sufera de diabet sau care iau medicamente pentru contractia vaselor se pot produce masurari eronate sau denaturate.
 • La pacienti carora li s-au administrat in trecut coloranti de uz clinic si la pacienti cu valori anormale de hemoglobina trebuie sa luati in considerare masurari denaturate. Acest lucru este valabil in special in cazul intoxicatiilor cu monoxid de carbon si cu methemoglobina, care pot fi cauzate, de exemplu, prin administrarea de anestezice locale sau in cazul lipsei methemoglobin-reductazei.
 • Feriti pulsoximetrul de praf, socuri, umezeala, temperaturi extreme si explozibili.

Curatare/ingrijire

Nu sterilizati pulsoximetrul sub inalta presiune! Nu tineti in niciun caz pulsoximetrul sub apa, deoarece apa poate patrunde in pulsoximetru si il poate defecta.

 • Dupa fiecare utilizare, curatati carcasa si suprafata interioara cauciucata folosind o carpa moale, umezita cu alcool medicinal.
 • Cand se afiseaza pe ecranul pulsoximetrului un nivel scazut al bateriilor, schimbati bateriile.
 • Daca nu folositi pulsoximetrul pe o perioada mai mare de o luna, scoateti ambele baterii din aparat pentru a evita o eventuala scurgere a bateriilor.

Depozitare

Depozitati pulsoximetrul intr-un mediu uscat (umiditate atmosferica relativa mai mica sau egala cu 95%). O umiditate atmosferica prea ridicata poate reduce durata de viata a pulsoximetrului sau poate conduce la deteriorarea acestuia. Pastrati pulsoximetrul intr-un loc care prezinta o temperatura ambianta cuprinsa intre -40C si 60C.

Eliminarea ca deseu

Va rugam sa eliminati aparatul conform prevederilor Directivei privind deseurile de echipamente electrice si electronice. In caz de intrebari suplimentare, adresati-va autoritatii locale insarcinate cu eliminarea deseurilor. Bateriile uzate, complet goale se vor elimina in recipientele de colectare special marcate, la firmele specializate sau la comerciantul de electrice. Aveti obligatia legala sa eliminati bateriile ca deseu.

Indicatie

Bateriile care contin substante toxice prezinta aceste simboluri: Pb = bateria contine plumb, Cd = bateria contine cadmiu, Hg = bateria contine mercur.

Informatii suplimentare

Producator: SHENZEN ACURIO INSTRUMENT CO. LTD
Brand: DR. FREI
Data expirare: 30.06.2029

Citeste mai mult

Pareri DR. FREI AS-304-L PULSOXIMETRU DEGET

Fii primul care scrie o parere

Adauga o parere

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!

Alti clienti au cumparat si...

Intreaba farmacistul tau

L-V: 08:30 – 16:30


Gaseste cea mai apropiata farmacie Help Net

437 farmacii
in Romania