Cum tratezi rapid aftele bucale?

CUM TRATEZI RAPID AFTELE BUCALE?

Afta bucala este o leziune ulceroasa, albicioasa si bine delimitata, localizata la nivelul mucoasei bucale sau labiale. Este extrem de dureroasa si nu trebuie confundata cu herpesul, care este o afectiune contagioasa, provocata de virusul Herpex Simplex si in care leziunile sunt pluriveziculoase, veziculele continand un lichid clar la debut.      

  • Medicina

Cauzele aparitiei aftelor sunt multiple:
- deficientele alimentare, in special vitaminele din grupul B(B Complex de la SecomAcid Folic B Complex de la Doppelherz sau Acid Folic de la GNC, fier;                           
- factori microbieni- streptococul tip 2A si streptococul sangvis;                
- factori alergici: unele alimente: laptele sau produsele lactate, ciocolata, capsunile, nucile, alunele sarate, semintele, ananasul, alcoolul, condimentele, rosiile,  citricele;
- variatiile hormonale;
- iritatile mecanice produse de lucrari protetice sau proteze dentare inadecvate;
- traumatizarea mucoaselor bucale prin consumul de alimente dure, periaj agresiv cu periute dure, muscarea limbii sau obrazului;
- stresul psihic sau fizic;
- variatiile extreme de temperatura, in special frigul;
- unele afectiuni generale: Lupusul eritematos, Sdr. Bechcet, Boala Crohn, HIV/SIDA.

Debutul are loc sub forma unei mici zone eritematoase, insotite de senzatia de arsura si usturime. Dupa 12-14 ore apare o ulceratie cu aspect tipic: forma rotunjita sau ovalara, cu depozite galbui de fibrina. Ulceratiile sunt precedate de vezicule sau bule. Sunt foarte dureroase de aceea se recomanda consultul de specialitate al medicului stomatolog. Tratamentul stomatitelor aftoase se bazeaza pe solutii dezinfectante, preparate imuno-stimulatoare, vitaminizante, intretinerea igienei gurii si evitarea substantelor iritante.
Un produs excelent pentru ameliorarea simptomelor este gelul GUM Afta Med, care diminueaza durerea si grabeste vindecarea leziunilor. Pentru aftele bucale extinse se recomanda corticosteroizii topici, cei mai utilizati fiind hidrocortizon, triamcinolona, betametazona, fluocinonide, fluticasone, clobetasol. In cazurile mai grave sunt indicati corticosteroizii sistemici, corticosteroizii intralezionali si imunomodulatori sistemici.
                        
O parte importanta a tratamentului aftelor bucale este dieta alimentara. Trebuie evitate alimentele crocante sau dure ce pot agrava leziunile existente, alimentele acide si lactatele. Sarea si condimentele picante sunt de asemenea factori iritanti pentru leziunile aftoase.afte-bucale-laser. Studii  arata ca pacientii care au afte pot fi tratate prin terapia cu laser, acest tip de tratament ameliorareaza imediat durerea, ajuta la vindecarea mai rapida si reduce numarul recidivelor in viitor.

GUM, gama de igiena orala nr 1 in America si Japonia, este acum disponibila si in Farmaciile Help Net. Produsele GUM asigura ingrijire orala personalizata, in functie de nevoile si cerintele fiecarei danturi.

Gama Aftamed de la GUM® calmeaza instantaneu durerea si accelereaza vindecarea ulcerelor bucale (afte), a abraziunilor produse de aparatele dentare, a iritatiilor produse de protezele dentare, a arsurilor minore si a altor leziuni minore. In cazul persoanelor cu ulcer recurent sau cu risc cum ar fi femeile insarcinate, diabeticii, persoanele in varsta sau fumatorii (in cazul carora nivelul natural al protectiei acidului hialuronic poate fi redus), utilizarea regulata de GUM® Aftamed poate reprezenta o actiune preventiva asupra intregii cavitati bucale (in special în cazul formulei convenabile sub forma de apa de gura).

GUM® Aftamed Gel este cel mai adecvat in cazul „tratamentului de atac” cu aplicare locala pe fiecare leziune, poate fi aplicat de asemenea pe tesuturi inflamate sub proteze dentare care nu se potrivesc bine. Gelul exista si in varianta Junior, cu aroma de Bubblegum.

GUM®  Aftamed Spray este dotat cu o pompa usor de utilizat si inovatoare, multidirectionala, cu o aplicare simpla si precisa a lichidului pentru igiena maxima; perfect pentru zonele greu de accesat din partea posterioara a cavitatii bucale, spre exemplu. Spray-ul este usor de purtat la utilizator pentru o utilizare igienica oriunde; ofera de asemenea avantajul distributiei uniforme, constante a lichidului pe suprafata zonei afectate.

GUM® Aftamed apa de gura se aplica rapid si usor, mai ales in cazul leziunilor multiple sau al celor aflate in locuri greu de accesat, este cea mai convenabilă solutie pentru tratarea leziunilor produse de aparatele dentare. Poate fi utilizata si pentru prevenirea recurentei sau a aparitiei ulcerelor noi sau in cazul situatiilor cu grad mare de risc.

Dr. Stomatolog  Adrian Mina
Davinci Dental Clinic

Produse recomandate

Produse recomandate


Review-uri

Review-uri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga un review

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!