Ce spune culoarea tenului despre sanatatea ta?

CE SPUNE CULOAREA TENULUI DESPRE SANATATEA TA?

Chinezii considera ca tenul este „oglinda” organismului. El ne poate furniza numeroase indicii despre functionarea organelor si despre unele eventuale patologii. Esti curioasa sa afli ce spune culoarea tenului despre sanatatea ta?

  • Medicina

Nuanta rosiatica a pielii

Este provocata, de regula, de supraincalzirea organismului, de starea febrila dar si de maladii ale inimii.
Buzele de culoare rosu-aprins nu sunt intotdeauna simbolul frumusetii si sanatatii. Ele pot fi semnul unei tensiuni arteriale sporite sau al unor maladii respiratorii.

Tenul galbui, palid

Poate sugera afectiuni ale ficatului sau ale splinei. Trebuie insa sa faci distinctie intre un ten ce indica o boala si cel ce tradeaza... oboseala. Tenul palid „sanatos” are o nuanta vaga de roz. Daca o persoana sufera de hepatita, globul ocular capata o tenta galbuie. Culoarea neagra de sub ochi poate trada o insuficienta renala sau o anemie feripriva.

Petele albe

Stiai ca petele albe de pe fata sau de pe picioare pot fi provocate de o infectie in organism? Daca petele apar si pe suprafata corpului (in zonele expuse la soare - maini, picioare, brate, fata si buze), pot fi simptomul unei afectiuni grave, vitiligo. Ele sunt provocate de distrugerea sau slabirea melanocitelor (celulelor pigmentare), ceea ce duce la oprirea pigmentarii pielii. Buzele albe indica slaba oxigenare a organismului.

Daca fata este acoperita cu pete sau daca partile superioara sau partea dreapta si cea stanga a fetei au nuante diferite, „vinovat” este sistemul digestiv.

Pielea este o carte deschisa a organismului. De noi depinde sa-i descifram tainele si sa mergem la medic ori de cate ori aspectul tenului nostru trage semnale de alarma.


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!