Descopera ofertele produselor de Protectie Solara cu reduceri pana la -30% la brand-urile tale preferate. Vezi toate produsele >>>aici<<<
Contul MeuCosul meu

Cosul este gol

BABYHALER DISPOZITIV PENTRU INHALAT

Adauga la Favorite

Brand: GSK

* Pretul afisat este valabil doar pentru comenzi online. In farmacii pretul poate varia.

Vezi alte produse din acelasi brand Vezi alte produse din aceeasi categorie

BABYHALER DISPOZITIV PENTRU INHALAT

Babyhaler este un dispozitiv utilizat in cazul copiilor cu varsta mica pentru a permite inhalarea medicamentelor. Acesta prezinta o masca faciala moale care se poate aplica usor pe nasul si gura copilului. Babyhaler va ajuta sa va asigurati ca acesta primeste doza corecta de medicament.
Cum se utilizeaza Babyhaler?
inaintea utilizarii Babyhaler pentru prima data, cititi cu atentie instructiunile. Daca nu sunteti siguri despre cum se utilizeaza Babyhaler, apelati la sfatul medicului sau farmacistului.
Verificarea valvelor:
1. inaintea utilizarii Babyhaler, verificati functionarea corecta a celor doua valve albastre. tineti Babyhaler cu masca faciala spre dumneavoastra. Apasati masca pe gura dumneavoastra. Ar trebui sa vedeti cel putin o parte din fiecare valva. Inspirati si expirati usor prin masca faciala. Cand expirati, valva exterioara din varful Babyhaler trebuie sa se deplaseze usor. Cand inspirati, valva interioara trebuie sa se deplaseze usor (daca aceasta nu se intampla, cititi sectiunea Verificarea valvelor, de pe cealalta parte a prospectului).
Pregatirea aerosolului:
2. indepartati capacul piesei bucale si agitati bine aerosolul.
3. impingeti usor aerosolul in suportul acestuia. Piesa bucala a aerosolului trebuie indreptata spre Babyhaler.
Administrarea medicamentului:
4. Dupa ce medicul v-a spus cate doze de medicament trebuie administrate copilului, administrati fiecare doza la timpul potrivit. tineti copilul si asigurati-va ca acesta este asezat intr-o pozitie stabila.
5. tineti Babyhaler la nivelul aratat in imagine. Apasati aerosolul cu policele o data pentru a elibera doza de medicament in Babyhaler. Cat mai repede posibil...
6. ... asezati usor dar sigur masca faciala pe nasul si gura copilului. (Mentineti Babyhaler intr-o pozitie comfortabila atat pentru dumneavoastra cat si pentru copil). Mentineti aceasta pozitie pana cand copilul a respirat de 5-10 ori (aproximativ 15 secunde). Puteti numara respiratiile prin urmarirea miscarilor valvei o data cu fiecare respiratie. Scoateti apoi masca de pe fata copilului dumneavoastra.
7. Daca medicul a prescris doua doze, repetati etapele 5 si 6.
8. Scoateti aerosolul din Babyhaler. Puneti Babyhaler in punga protectoare de nylon. Puneti capacul piesei bucale pe inhalator.
Daca dumneavoastra considerati dificila utilizarea Babyhaler atunci cand copilul este treaz, puteti incerca sa-l folositi atunci cand copilul doarme. in acest caz, este important sa mentineti nivelul Babyhaler atunci cand apasati aerosolul pentru a elibera doza de medicament (vezi etapa 5).
Cum se curata Babyhaler?
Este important sa curatati Babyhaler in mod regulat - cel putin o data pe saptamana. Aceasta inseamna demontarea Babyhaler, curatarea pieselor si reasamblarea lor.
indepartarea Babyhaler:
1. Verificati ca aerosolul sa nu fie in Babyhaler. Scoateti usor masca faciala.
2. indepartati urmatoarea piesa prin apasarea clamelor cu degetul mare si aratator si scoateti usor piesele de plastic.
3. Pentru a separa cele doua parti care au ramas, apasati cele doua clame si scoteti-le cu grija.
4. Pentru a indeparta valva albastra din interior, strangeti usor cu degetele mare si aratator centrul acesteia si scoateti suportul. Pentru a evita deteriorarea valvelor, manevrati-le intotdeauna cu grija si tineti-le de partea centrala, nu de margini.
5. Pentru a indeparta valva albastra exterioara, deschideti capacul acesteia, strangeti centrul valvei usor si scoateti suportul.
Curatarea pieselor:
6. Curatati piesele utilizand o solutie sau comprimate de sterilizare pentru copii, sau un sapun moale. Clatiti apoi piesele cu apa calduta. Valvele trebuie manevrate cu grija.
7. Lasati piesele la temperatura camerei pana la uscarea completa. Nu le puneti intr-un loc incalzit pentru o uscare mai rapida.
Reasamblarea Babyhaler:
8. Ambele valve sunt identice, astfel incat nu conteaza cum sunt puse. Luati o valva tinand-o de centru cu degetul mare si aratator. Puneti suportul pe sectiunea centrala.
9. Verificati ca valva sa fie intinsa. (Daca nu sunteti sigur, priviti imaginile de mai sus cum se verifica pozitionarea corecta a valvelor).
10. Puneti cealalta valva pe suport. Verificati ca aceasta sa fie bine intinsa. inchideti capacul valvei exterioare.
11. Asamblati cele doua piese impreuna cu valvele asa cum este aratat in imagine. Asigurati-va ca s-au montat.
12. Montati suportul aerosolului, asa cum este aratat in imagine. Cele doua piese trebuie sa scoata un zgomot la inchidere. Asigurati-va ca suportul aerosolului si capacul valvei exterioare sunt orientate in sus.
13. Montati masca faciala. Daca nu utilizati Babyhaler, puneti-l in punga de nylon.
Verificarea valvelor
Pentru a va asigura ca copilul primeste doza corecta de medicament de fiecare data, trebuie sa verificati daca cele doua valve ale Babyhaler functioneaza corespunzator la fiecare utilizare. Verificarea valvelor, din aceasta parte a prospectului, va spune cum trebuie realizat acest lucru.
Daca o valva nu functioneaza corespunzator, poate fi:
-pentru ca nu este montata corect in Babyhaler,
sau pentru ca este uzata, deteriorata si trebuie inlocuita.
Verificarea pozitionarii corecte a valvelor
1. Pentru a verifica valva exterioara, ridicati capacul acesteia si asigurati-va ca aceasta este intinsa.
2. Pentru a verifica valva din interior, scoateti piesa din varful Babyhaler prin apasarea clamelor de langa valva si desfaceti cu grija cele doua piese. Asigurati-va ca valva este intinsa. Reasamblati apoi cele doua piese.
3. Verificati din nou Babyhaler (vezi Verificarea valvelor de pe cealalta parte a prospectului). Daca una din valve nu functioneaza, aceasta trebuie inlocuita (vezi Cum se inlocuieste o valva).
Cum se inlocuieste o valva
in cutia Babyhaler sunt incluse doua valve de rezerva. Toate valvele sunt identice. Puteti achizitiona mai multe valve de la farmacie.
1. indepartati valva stricata.
2. Luati o valva noua prin strangerea usoara intre degetul mare si aratator.
3. Puneti valva la locul ei. Verificati daca aceasta este intinsa.
4. Reasamblati Babyhaler asa cum a fost aratat in Reasamblarea Babyhaler.
MANEVRAREA VALVELOR
Manevrati valvele intotdeauna cu grija. tineti-le de partea centrala, nu de margini.
Nu le expuneti la temperaturi ridicate, caldura sau frig. Nu le puneti in apa fierbinte.
S-ar putea sa fie necesara inlocuirea Babyhaler dupa 6 luni de utilizare.

Informatii suplimentare

Producator: GLAXO WELLCOME
Cod EAN: 4742041001351
Brand: GSK

Citeste mai mult

Pareri BABYHALER DISPOZITIV PENTRU INHALAT

Fii primul care scrie o parere

Adauga o parere

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!

Alti clienti au cumparat si...

Intreaba farmacistul tau

L-V: 08:30 – 16:30


Gaseste cea mai apropiata farmacie Help Net

437 farmacii
in Romania