Contul MeuCosul meu

Cosul este gol

ASPAVIM 50 CAPSULE

Adauga la Favorite

Brand: PRODUSE VIM SPECTRUM

In Stoc

Ridicare GRATUITA din farmacie

Pret online

32,10 RON

buc

* Pretul afisat este valabil doar pentru comenzi online. In farmacii pretul poate varia.

ASPAVIM 50 CAPSULE

Compozitie. Substantele active sunt aspartatul de potasiu hemihidrat si aspartatul de magneziu tetrahidrat: Fiecare capsula contine aspartat de potasiu hemihidrat 167 mg (echivalent cu 36,2 mg K+ ) si aspartat de magneziu tetrahidrat 175 mg (echivalent cu 11,8 mg Mg2+). Celelalte componente sunt: Continutul capsulei: amidon de porumb, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru. Capacul capsulei: dioxid de titan (E171), Eritrozina FD&C Red 3 (E127), oxid rosu de fer E172), gelatina. Corpul capsulei: dioxid de titan (E171), gelatina.

Indicatii terapeutice. Substantele active ale Aspavim capsule joaca un rol important in diferitele procese metabolice, in functionarea inimii, muschilor si nervilor. Medicamentul este indicat pentru tratamentul adjuvant al diferitelor boli cronice ale inimii (insuficienta cardiaca, stari dupa infarct miocardic), al tulburarilor ritmului cardiac, respectiv pentru suplimentarea continutului alimentelor cu magneziu si potasiu.

Doze si mod de administrare.

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Daca nu este indicat altfel, doza recomandata este de 1-2 capsule de 3 ori pe zi. Aceasta poate fi crescuta la 3 capsule de 3 ori pe zi. Aciditatea gastrica poate afecta eficienta tratamentului, de aceea se recomanda administrarea capsulelor dupa mese.

Precautii

- daca suferiti de boli care determina cresterea valorilor ionilor de potasiu in sange, Aspavim poate fi utilizat numai sub supraveghere medicala;

- in cazul in care valorile calciului din sange sunt scazute, se recomanda, ca prima masura, corectarea deficitului de magneziu, inainte de a incepe utilizarea de calciu;

- in caz de infectii urinare, acestea trebuie vindecate inainte de inceperea tratamentului cu magneziu;

- daca aveti insuficienta renala, medicul dumneavoastra va va urmari periodic valorile potasiului si magneziului din sange;

Atentionari speciale.

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente. in special, informati-l pe medicul dumneavoastra sau pe farmacist daca utilizati:

? Magneziul, ferul, fluorurile si tetraciclinele isi influenteaza reciproc absorbtia. De aceea, se recomanda administrarea acestora la intervale de 2-3 ore.

? Medicamentele care contin fosfati sau saruri de calciu - inhiba absorbtia intestinala a magneziului.

? Diuretice care economisesc potasiu (medicamente pentru eliminarea apei) si/sau a inhibitori ai ECA (medicamente folosite in tensiune arteriala ridicata) - cresc valorile potasiului si magneziului in sange.

? Anticolinergice (medicamente utilizate in tulburari ale stomacului) - scad motilitatea gastrointestinala.

? Chinidina si alte antiaritmice de tip chinidinic - Aspavim poate determina cresterea concentratiei plasmatice a chinidinei si a riscului de efecte toxice, prin scaderea eliminarii renale a acesteia, datorita alcalinizarii urinei.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu utilizati Aspavim daca sunteti gravida. Din cauza efectului magneziului de a relaxa musculatura uterina, Aspavim este contraindicat in timpul nasterii. Daca alaptati nu luati Aspavim.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Aspavim nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Ambalaj. Este disponibil in cutii cu 5 blistere a cate 10 capsule.

 

Pagina actualizata la data de: 09.06.2021

Compozitie

Aspartat de potasiu hemihidrat, aspartat de magneziu tetrahidrat

Informatii suplimentare

Producator: VIM SPECTRUM
Brand: VIM SPECTRUM
Data expirare: 30.09.2026

Citeste mai mult

Pareri ASPAVIM 50 CAPSULE

Fii primul care scrie o parere

Adauga o parere

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!

Alti clienti au cumparat si...

Intreaba farmacistul tau

L-V: 08:30 – 16:30


Gaseste cea mai apropiata farmacie Help Net

439 farmacii
in Romania