Alimente care sunt antibiotice naturale

ALIMENTE CARE SUNT ANTIBIOTICE NATURALE

Antibioticele ar trebui luate doar in cazurile in care sunt indispensabile deoarece bacteriile din corpul nostru pot deveni rezistente in fata acestora, lasandu-ne vulnerabili in viitor in fata unor infectii ce nu pot fi tratate. 

  • Medicina naturista

In timp ce unor alimente li se adauga antibiotice, exista alimente care contin antibiotice in mod natual. Exista numeroase plante cu efect antibiotic pe care le poti lua pentru rezultate eficiente asupra sanatatii tale. Afla ce produse poti sa consumi ca sa te bucuri de protectie din natura pentru un organism puternic.

Carne

Este adevarat ca bovinele si puii se imbolnavesc uneori si au nevoie de antibiotice pentru a fi sanatoase. Insa problema apare atunci cand aceste animale sunt tratate cu antibiotice desi starea lor de sanatate este una buna, fiind urmarita cresterea acestora in greutatea in mod artificial.

De ce reprezinta o problema asa mare folositea antibioticelor in cazul animalelor? La fel ca in cazul oamenilor, animalele care primesc medicamente in mod frecvent, pot sa nu mai raspunda la antibioticele administrate corect in caz de boala. Astfel bacteria poate invada carnea produsa de aceste animale urmand ca oamenii care o consuma sa se imbolnaveasca. Exista insa metode de a preveni imbolnavirea. Asigura-te ca gatesti complet carnea incat sa distrugi bacteria. Si pentru o protectie completa, verifica eticheta produsului cumparat  si alege doar produsele unde nu este mentionat continutul de penicilina.

Afine

Pesticidele sunt deseori considerate un rau necesar in cazul culturilor in care trebuie distruse insectele ce le pot devasta. Antibioticele sunt componente esentiale in majoritatea pesticidelor, existand reactii alergice la acestea in cazul oamenilor. Atat afinele, cat si alte fructe sau legume cultivate in astfel de cirumstante pot fi periculoase pentru sanatatea ta. Asigura-te ca ai un stilou cu epinefrina pentru a sti ca esti mereu in siguranta. Afinele au proprietati anti-inflamatorii si sunt un bun remediu pentru tratarea bolilor gingivale.

Lapte

Multi iubitori de lapte trec peste etapa de procesare a laptelui si tratare a acestuia cu hormoni sau alte chimicale, alegand sa cumpere acest produs direct de la fermieri. Acest lucru insa nu este intotdeauna recomandat deoarece laptele raw, neprocesat, este cauza cea mai frecvent intalnita pentru bolile alimentare.

Consumul de lapte direct de la fermieri poate creste riscul transmiterii de infectii. Laptele este un mediu propice pentru cresterea de bacterii, motiv pentru care a si fost creat procesul de pasteurizare. Alege un producator care comercializeaza lapte procesat ce are 0 continut de antibiotice.

Miere

Antibioticele sunt de obicei folosite de apicultori pentru a trata infectii si pentru a stimula cresterea. Mierea este un antibiotic natural foarte cunoscut datorita unei proteine pe care o produc albinele numita defensin-1. Aceasta este atat de puternica inca este studiata pentru a vedea daca poate fi folosita pentru tratarea infectiilor de piele si pentru a contracara efectele Staphylococcus aureus rezistent la meticilina (MRSA).

Usturoi

Desi produce o respiratie urat-mirositoare, usturoiul este foarte cunoscut pentru capacitatile sale de a lupta impotriva bacteriilor. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, acesta era considerat "penicilina ruseasca" deoarece doctorii il foloseau pentru a trata diferite boli atunci cand ramaneau fara doze de antibiotice.  

Cercetarile indica faptul ca usturoiul poate gestiona nivelul bacteriei Heliobacter pylori din tractul digestiv. Un nivel prea mare din aceasta bacterie poate produce ulcer gastric. In plus, studii recente arata ca persoanele care consuma legume Allium precum ceapa, praz, dar mai ales usturoi, prezinta o sansa mai mica de a dezvolta cancer la stomac.

Ciuperci

Desi folosirea fungilor pentru a trata bacteriile nu pare cea mai buna solutie, ciupercile si fratii lor de mucegai impartasesc un trecut de capacitati antibacteriene. De fapt, majoritatea antibioticelor precum penicilina, tetraciclina si streptomicina sunt derivate din ciuperci. In realitatea, noi folosim antibiotice care sunt preluate din mucegai si din ciuperci. Fungii produc compusi care omoara bacteriile.

Adauga cateva ciuperci in alimentatia ta, insa fii atent la faptul ca nu toate speciile de ciuperci au proprietati medicinale identice. Ciupercile Shiitake sunt cunoscute pentru proprietatile anticancerigene si pentru eficienta impotriva bacteriilor sau virusurilor, fiind totodata si benefice pentru reglarea nivelului de colesterol.

Varza

Varza rosie este deja cunoscuta pentru proprietarile anti-inflamatorii si anti-canceroase, iar acum aceasta este recomandata si pentru beneficiile antibacteriene. Studiile recente arata faptul ca varza poate combate tulpinile de bacterii rezistente la medicamente precum Staphylococcus aureus rezistent la meticilina sau E. coli.

Sucul de varza este recomandat pentru pacientii cu ulcer deoarece este bogat in acid lactic, care asigura nivelul de bacterii sanatoase din organism, luptand totodata impotriva bacteriilor care cauzeaza ulcerul. In plus, foile de varza sunt folosite de secole pentru a trata mastita (inflamatiela nivelul sanilor), care de obicei apare la mamele care alapteaza. 

Ceapa

Gatita sau cruda, ceapa este un ingredient popular care adauga savoare multor feluri de mancare. Considerata verisoara usturoiului, ceapa are compusi sulfurici ce lupta impotriva infectiilor si chiar impotriva bacteriilor persistente. Cercetatorii au examinat eficienta cepei in fata bacteriilor orale si au descoperit ca ceapa poate fi folosita in cazul bacteriei asociata cu boala periodontala (infectie a tesuturilor care inconjoara dintii). Adauga cateva felii de ceapa in sandvisul pe care ti-l prepari si mesteca bine. Iti vei face atat tie un bine, cat si dentistului tau!

Unt

Pe baza diferitelor studii si recomandari medicale, toti am oscilat intre a alege untul sau margarina in alimentatia noastra. Desi untul are valoare nutritiva, unii producatori de unt au fost acuzati ca adauga antibiotice in aceasta crema. Insa raspunsul il reprezinta faptul ca untul este produs din laptele de vaca, despre care am descoperit mai sus ca reprezinta un antibiotic natural. Prin urmare, poti gati in continuare folosind unt! Opteaza atat pentru varianta organica, cat si pentru cea traditionala data viitoare cand vrei sa te aprovizionezi cu unt.

Asigura corpului tau protectie naturala impotriva virusurilor si bacteriilor in sezonul rece!


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5




Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!