Tratament pentru acnee

TRATAMENT PENTRU ACNEE

Acneea este o afectare a functiei glandei sebacee. Glandele sebacee sunt comandate de stimuli nervosi si de hormonii sexuali. De aceea acneea apare si se agraveaza in perioade de stres sau la pubertate, la persoanele cu ovar polichistic, etc.

  • Ingrijirea corpului

Daca sebumul din aceste glande ajunge la suprafata pielii, prin oxidare se formeaza comedoanele deschise sau punctele negre iar daca nu, se formeaza comedoanele inchise sau punctele albe.

Cremele prea grase sau ocluzive, fardurile de proasta calitate, unele medicamente, deshidratarea excesiva, sunt factori care pot duce la sufocarea glandelor sebacee si la apritia acneei.

In functie de cauza aparitiei, de varsta pacientului si de tipul de piele, medicul dermatolog va alege tratamentul optim. Acesta se poate face cu medicamente topice (creme, unguente, lotiuni) din care cel mai frecvent folosite sunt: antibioticele, deoarce reduc inflamatia si suprainfectia; retinoizii care pot impiedica aparitia comedoanelor, dar nu influenteaza formele inflamatorii; peelinguri chimice superficiale cu dubla actiune, de eliminare atat a stratului superficial al pielii cat si a comedoanelor.

Dintre medicamentele sistemice, recomandam folosirea antibioticelor pentru formele inflamatorii si a preparatelor cu Seleniu si Zinc.

Viviana Iordache 

Medic specialist dermatolog, 

Membru al Societatii Europene de Dermatologie


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!