Terapia homeopata in rinita sezoniera (alergia la polen)

TERAPIA HOMEOPATA IN RINITA SEZONIERA (ALERGIA LA POLEN)

Tratamentul homepat al rinitei sezoniere incepe cu mult inainte de cresterea concentratiei polenului in atmosfera si presupune tratarea terenului  si desensibilizarea fata de alergen. Tratarea terenului inseamna echilibrarea organismului prin administrarea  remediului de structura homeopata stabilit de medic. Reactia alergica este fara indoiala o reactie imunologica dezechilibrata, ce are  deseori o importanta componenta ereditara. Terapia homeopata echilibreaza functiile endocrino-metabolice ale organismului si normalizeaza reactia imuna, deci trateaza terenul bolnavului.

  • Afectiuni de sezon

Printre remediile de structura indicate in rinita sezoniera, regasim remedii deja cunoscute, multe dintre el facand parte din categoria policrestelor. Policrestele sunt remedii homeopate ce acopera o paleta foarte larga de simptome.

ARSENICUM ALBUM este remediul la care ne gandim cand pacientul prezinta:
• secretii nazale fluide apoase, care excorieaza buza de sus, ulcere si cruste nazale,
• senzatie de obstructie nazala permanenta, iritatie punctiforma a mucoasei nazale cu senzatie de gadilitura produsa de o pana,  provocand stranut,rinoree,
• stranut ce nu usureaza, cefalee frontala pulsatila surda.

CYCLAMEN este un remediu despre care am mai vorbit, in special in caz de tulburari genitale la femeie. Este util in rinita alergica ce prezinta urmatoarea simptomatologie: stranut frecvent cu secretii nazale abundente cu pierderea mirosului si a gustului, mancarime in urechi, confuzie mentala, cu o vedere slaba, facies palid, cearcane, apetit diminuat, digestie lenta, nereguli menstruale.

SABADILLA este un remediu forte specific rinitei alergice, poate remediul pe care il administrez cel mai frecvent in aceasta patologie. Pacientul prezinta prurit intens si iritatia mucoasei nazosinusale, cu accese violente de stranutat, secretii abundente apoase din nas si din ochi, durere de cap severa frontala, frison cu fata fierbinte, lacrimare in aer liber si atunci cand se uita la o lumina stralucitoare; roseata a pleoapelor, uscaciune a gurii, fara sete, tuse infundata, greutate si durere la nivelul membrelor, sensibilitate mare la aer rece, agravarea in pozitie culcata.

Polen in dilutii homeopate se administreaza in terapia de lunga durata a rinitei sezoniere ca un tratament de desensibilizare. Este bine sa consultati medicul homeopat pentru stabilirea remediului de structura si a dilutiei eficiente de polen.

Exista numeroase remedii ce se pot administra in functie de simptomatologie in faza acuta a rinitei. Deseori pacientul prezinta o rinoree apoasa, usturatoare, ce poate produce escoriatii nazale, lacrimare neiritanta, tuse spastica, dureroasa, declansata de iritatia laringiana Simptomatologia se agraveaza seara sau intr-o camera calda. Lacrimeaza ochii si curge nasul ca si cum am toca ceapa. Remediul potrivit principiului similitudinii este remediul homeopat preparat din bulbi de ceapa - allium caepa.

Alteori, iritatia oculara este mai suparatoare, secretia oculara este cea iritanta, iar cea nazala este mai blanda. Euphrasia officinalis este remediul la care ne gandim in aceasta situatie, cand pacientul prezinta si o conjunctivita alergica.

Administram nux vomica la pacientul care stranuta cand deschide geamul sau cand porneste aerul conditionat, rinoreea alterneaza cu uscaciunea mucoasei nazale, deseori, la primele ore ale diminetii, debuteaza cu o salva de stranuturi si se continua cu rinoree abundenta.

Doua sunt remediile cele mai uzitate pentru rinita alergica ce se manifesta cu uscaciunea mucoasei nazale: luffa operculata si galphimia glauca. Toate aceste remedii le putem regasi in diverse formule complexe, concepute de producatori pentru a usura tratarea episodului acut de rinita.

Chiar daca si ameliorarea simptomelor in faza acuta este foarte importanta, atentia noastra trebuie sa fie concentrata pe terapia de lunga durata, pe echilibrarea organismului.

Dr. Elena Vartan
Medic specialist medicina generala si homeopatie

Produse recomandate

Produse recomandate

ALECTRA SPRAY 20ML

  • Discount 5 %

Produs indisponibil

23,70 RON 22,52 RON

EXTRACT DIN MUGURI DE COACAZ NEGRU 50ML

  • Discount 5 %

In Stoc

31,20 RON 29,64 RON

SNIZTOP 30 COMPRIMATE MASTICABILE

Produs indisponibil

44,34 RON

LIVSANE TABLETE ANTI-ALERGICE 24 TABLETE DE SUPT

Produs indisponibil

32,99 RON


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!