•  

Apa vie, secretul tineretii organismului

Apa este cea mai raspandita substanta de pe Pamant si din organismul uman (70% in tesuturi, 80% din sange si 90% in creier), dar cu siguranta si unul dintre marele mistere ale lumii in care traim: este unicul element prezent in trei forme de agregare (lichida, solida si gazoasă) si care isi formează culoarea altfel decat toate celelalte; are chiar memorie, modificandu-si structura si compozitia de-a lungul vietii, incat capata proprietati diferite si devine asemeni unei amprente personale.

 


Proprietatile fizice, chimice si informationale ale apei o transforma într-o substanta miraculoasa ale cărei functii biologice extraordinare stau la baza secretului vieţii. Studii au demonstrat ca un om poate rezista fara mancare pana la o luna, insa nu mai mult de o saptamana fara apa, fapt ce confirma vorbe spuse de celebrul Leonardo da Vinci: "apei i-a fost data puterea de a deveni seva vietii pe pamant".

 


De apa si de viata se leaga si o descoperire stiintifica unica realizata in urma cu 25 de ani de o echipa de cercetatori romani de la la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice din Ramnicu Valcea. Plecand de la studiul apei grele, folosite pentru dezvoltarea tehnologiilor nucleare si bogata in deuteriu, un izotop stabil al hidrogenului natural, echipa de specialisti condusa de profesorul Ioan Stefanescu, a remarcat un lucru extraordinar la „apa usoara” (rezultata prin inlocuirea unui atom de hidrogen din molecula apei cu un atom de deuteriu): 0% toxicitate, 0% urma de nenatural. Si asa a inceput povestea unei reusite exceptionale, obtinerea in laborator si producerea pe scara larga a apei echilibrate in deuteriu, inventie care le-a adus savantilor romani recunoastere internationala si 5 medalii de aur si 3 de argint la saloanele de inventica de la Bruxelles, Geneva si Londra, Budapesta.

 


Deuteriul este responsabil cu imbatranirea prematura a organismului, dar regleaza si diviziunea celulara, a carui semnal este dat de valoarea optima a raportului dintre deuteriu si hidrogen. Cancerul nu este altceva decat o diviziune haotica si extrem de accelerata a celulelor maligne, care poate fi insa stopata prin scaderea concentratiei de deuteriu cu ajutorul apei usoare: dupa un numar de diviziuni programate esuate, celulele canceroase mor. Diviziunea si regenerarea sunt insa stopate selectiv: celulele normale moarte au un mecanism de diviziune de rezerva si nu sunt afectate de absenta deuteriului, spre deosebire de celula canceroasa, al carei metabolism este unul alterat.
 

 

Apa echilibrata in deuteriu (AED) se pare ca a existat insa pe Pamant cu milioane de ani in urma, precursoarea fiind apa de ghetar. O echipa de exploratori au descoperit pe inaltimile Tibetului un sat in care oamenii pareau ca vin din alt timp, iar sanatatea si longevitatea lor depaseau cu mult media populatiei umane. Secretul lor era sursa de apa - un ghetar vesnic care s-a dovedit ca avea o concentratie in deuteriu cu mult redusa fata de cea obisnuita.
 

 

In prezent insa, obtinuta in Romania prin metode tehnologice precise si cu aparatura de ultima generatie, apa echilibrata in deuteriu si-a castigat renumele de „apa vie” tocmai pentru proprietatile sale deosebite:

 

 

 

La nivel metabolic
 

 

- creste spectaculos activitatea metabolica, iar lipidele, glucidele si proteinele sunt procesate aproape perfect

 

- creste eficienta medicamentelor printr-o mai buna absorbtie

 

- reducere colesterolul si lipidele sanguine

 

- scade nevoia de insulina la diabeticii insulinodependenti si glicemia la diabeticii insulinoindependenti

 

- grabeste recuperarea dupa accidente vasculare cerebrale

 

- asigura starea generala de bine a organismului

 


La nivel neuropsihic


 


- stimuleaza relaxarea si odihna

 

- atenueaza stresul zilnic

 

- combate starile depresive si insomnia

 


La nivel imunitar


 


- stimuleaza capacitatea naturala de aparare a organismului

 

- creeaza un scut de protectie impotriva terapiilor invazive precum chimioterapia

 

- efect antitumoral si de control a proliferarilor benigne si maligne: topirea cu 80% a unei tumori pulmonare in trei luni de consum intern

 


 

La nivel cutanat 

- ajuta la vindecarea afectiunilor dermatologice si tumorale - remisia leziunilor de psoriazis dupa 28 de zile de consum intern si de aplicare externa

 


 

- imbunateste rapid performantele balantei hidrice cutanate

 

- influenteaza regenerarea celulara si intarzie imbatranirea pielii

 


Efectele „apei vii” se manifestă chiar si la plante si la animale: creste productivitatea cu 56% la grau si cu 250% la castravete si gainile produc de doua doua ori mai multe ouă, in timp ce, la polul opus, un caine adapat cu apa care are continut de 35% apa grea moare in cateva saptamani.

Apa echilibrata in deuteriu este de asemenea principiul activ al cosmetologiei medicale, o noua stiinta bazata pe elaborarea de catre medici dermatologi a produselor cosmetice de mare eficienta. Mutarea în laboratoare a cercetarilor asupra apei au confirmat inca o dată că fenomenul vietii lungi si sanatoase si al pielii tinere, viguroase, cat mai putin ridate si stralucitoare, energice si delicat matasoase in acelasi timp, sunt profund dependente de tipul si de calitatea apei.

 Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza